Prinşi cu ocaua mică… la motorină!

0

O benzinărie din Căteasca, avea o pompă care deși nu alimenta rezervoarele mașinilor cu carburant contoriza prețul acestuia. Un şofer a filmat cum pe furtun nu curgea nimic, dar la pompă îi indica faptul că a alimentat de peste 3.300 de lei şi contorul înregistra în continuare. Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș au făcut verificări. Au descoperit mai multe nereguli şi controlul este abia la început…  
Un bărbat s-a dus cu autocamionul să alimenteze la o benzinărie din Căteasca. La un moment dat, acesta a observat că pe furtun nu curge nimic. În loc de motorină, ieşeau vapori. Culmea este că deşi în rezervor nu curgea carburant, pompa contoriza atât la cantitate cât şi la cost. Şoferul a filmat totul ca să demonstreze că nu minte. „Haideţi să vă arăt cum se alimentează la pompă, cu aer. Ia uitaţi la peco, cum se fură motorina! Vii la peco să alimentezi şi ia uite (n.r. se vedea când în loc de combustibil ieșeau vapori). Ia să vedem, înregistrează? Ia vedeţi mă fraţilor, veniţi şi alimentaţi! Ia uitaţi-vă, furt pe faţă. Cică am băgat 300 de litri. După ce că e 9 lei motorina…” se aude pe înregistratea filmată și făcută publice pe Facebook de Petre Paraschiv. La scurt timp după ce imaginile au devenit virale, comisarii CJPC Argeș au mers în control.
„În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș. Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și “justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.
La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic. Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-se abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare. Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație. n
CJPC Argeș va reveni cu amănunte atunci când acțiunea se va fi încheiat.” au transmis reprezentanţii CJPC într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.