Piept de porc cu sos

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 15 min
• Timp de gătire: 70 min
• Gata în: 1 ore, 25 min
Ingrediente:
• 1 kg piept de porc fără os
• 4 căţei de usturoi
• 1 lingură cimbru uscat
• 25 gr. unt
Pentru sos
• 25 gr. unt
• sare
• 15 cana caise uscate
• 2 caise din compot
• 1 linguriță miere
• 1 linguriță sos de soia
• 150 ml vin alb
• piper
• 1 ceapă
Mod de preparare:
1. Pieptul de porc se unge cu usturoiul pisat şi amestecat cu cimbru. Se aşează într-o tavă de cuptor, se pune untul şi se dă la copt pentru 30 de minute.
2. Între timp, într-o tigaie cu unt topit se înmoaie ceapa şi, după ce aceasta a devenit aurie, se adaugă caisele din compot, tăiate mărunt, caisele uscate tăiate mărunt, sosul de soia, vinul alb şi mierea. Se lasă să dea un clocot.
3. După 30 de minute de copt, se scoate tava, se pune sosul, sare şi piper şi se lasă la cuptor încă 30 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.