Manelist acuzat de tentativă de omor

2

Manelistul Dani Mocanu, fratele lui şi mai mulţi prieteni ai lor au fost protagoniştii unui scandal de proporţii care a avut loc într-o benzinărie la Podul Viilor. Aceştia au lovit cu sălbăticie un bărbat, cu pumnii, cu picioarele şi cu diverse obiecte, chiar şi în timp ce era căzut la pământ. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş care a dispus extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor.  
Bătaia a fost filmată atât de camerele de supraveghere ale benzinăriei cât şi de un martor. Imaginile au ajuns în posesia anchetatorilor care s-au autosesizat. Astfel, se poate observa cum unul dintre fraţii manelistului vine şi în loveşte cu putere pe un bărbat cu o bâtă, în timp cu Dani Mocanu îi dă cu pumnul iar victima cade la pământ. Este lovit în continuare atât de către cei doi cât şi de alţi prieteni ai lor. Bărbatul reuseşte să se ridicie şi încearcă să fugă dar este prins şi lovit din nou, până cade. Martorii grozăviei au sunat la 112 şi un echipaj de poliţie a mers în zonă, numai că, la sosirea poliţiştilor era linişte, toti cei implicaţi dispărând. Victima ajuns la spital acolo unde a refuzat să rămână şi a plecat la cerere. Avea multiple lovituri, unele la cap. Ulterior, bărbatul s-a internat la un spital din Capitală unde se află şi în prezent. Nu a depus plângere împotriva agresorilor care l-au călcat în picioare.

Încadrarea juridică a fost schimbată

Poliţiştii su întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, tulburarera ordinii şi liniştii publice. Au fost identificaţi 11 participanţi la scandal, 8 în tabăra lui Dani Mocanu, 3 în cea din care face parte victima, Au fost duşi la declaraţii şi anchetatorii şi-au dat seama că indivizii sunt nesinceri, având variante diferite cu privire la scandal. Cei mai mulţi au precizat că încăierarea a pornit din cauză că nu au avut loc să treacă după ce victima parcase aiurea. Anchetatorii nu exclud ca atacul să fi fost premeditat, dovadă că mai mulţi participanţi erau înarmaţi cu bâte sau ţevi, nu se ştie exact. De asemenea victima este rănită la cap în urma loviturilor repetate în această zonă. Tocmai de aceea, încadrarea juridică a fost schimbată. „Ca urmare a administrării probatoriului și obținerii constatărilor medico-legale provizorii, în cauză a fost dispusă extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.” a anunţat ieri, IPJ Argeş.

Are mai multe probleme cu legea

Controversatul manelist, Dani Mocanu, se află sub control judiciar într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, după ce, pe 19 iunie într-un club din Târgu Mureş şi a ameninţat cu cuţitul un client apoi tot el a postat imagini online. Pe 28 iulie au fost făcute percheziții acasă la el, la Ștefănești, și a fost reținut pentru 24 de ore.
Acesta este judecat de Tribunalul Dâmboviţa pentru constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Dâmbovița și a fost trimis în judecată în 2020. Dosarul a trecut de camera preliminară. La primul termen al judecăţii pe fond, pe 27 iunie, inculpații au cerut amânarea din lipsă de apărare, următorul termen fiind pe 15 septembrie.
La Judecătoria Târgu Mureş a fost înregistrat pe 4 august un dosar în care Daniel Mocanu a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei, acesta urmând să se judece în procedura simplificată pe 26 august. Este posibil ca la acea dată să fie dată sentinţa.
În aprilie anul acesta, Dani Mocanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

2 COMENTARII

  1. nu este prima data cand aceste loaze isi arata nesimtirea in public, in special intr o statie peco omv, in statia peco omv nord se intalnesc leprele din merisani, in momentul de fata avem cea mai ineficienta justitie -,politie animalele sunt lasate in libertate pana comit o crima, in afara de asta nu ii intreaba nimeni cu ce se ocupa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.