Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

45 Comentarii:

  1. 1

    anca23florea@yahoo.com

    la sTAMFORD ai studiat tu!!

  2. 2

    Anonim

    De ce scrieți „Cultura occidentală e pe ducă” în condițiile în care, de exemplu, premiul Nobel pentru literatură a fost acordat majoritar în ultimii 20 de ani unor scriitori ce aparțin culturii vestice?
    Prin comparație cu scoaterea marilor scriitori occidentali din literatura studiată la noi în anii 80-90, considerați că adăugarea în cursuri și a unor nume aparținând altor culturi ar conduce la căderea sigură a culturii vestice, nu la îmbogățirea ei cu noi elemente?
    Credeți importantă menționarea spuselor revoluționarului Nicolae Dide ca argument la decăderea culturală prezentată de dv.?

    1. 2.1

      Clevetici

      Premiul Nobel din orice domeniu este decis de catre o comisie din care fac parte oameni de cultura occidentali,
      de aici rezultand si „viziunea” comisiei.

      Ca exemplu, presedintele american Barack Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace in 2009.
      In anii ce au urmat in mandatul sau Obama a autorizat „operatiuni militare speciale” ale trupelor americane pe teritoriul Siriei.
      Bineinteles ca acel premiu nu i-a fost retras.

  3. 3

    Coco

    „Hey hey, ho ho, Smeorene, go, go!”

  4. 4

    Anonim

    Un articol cu un public țintă, cu un titlu potrivit, care se parcurge ușor, pe nerăsuflate, iar la final dai peste ilustrul Nicolae Dide cu faimoasa sa replică. Bomboana pe colivă cum s-ar spune. Este de fapt chintesența întregului editorial. Era cât p-aci să cădem în capcana abil întinsă și să renunțăm, dar am rezistat până la final când ne-a scăpat celebrul Dide. Altfel o lucrare de excepție, o capodoperă , care cu siguranță își va găsi locul în acel birou, atârnată pe acel perete.

  5. 5

    Boni

    Motto:
    ,,Ce nu-nțelegi, ești turc?

    Un articol elevat care va produce multora dureri de cap.
    Probabil că unii ,,turci” vor comenta mai puțin.
    Zicerea lui Dide a fost consacrată de Vadim.

    Güzel bir gün!

  6. 6

    Anonim

    Măi Boni , băiat de Muscel, bun executant , bun lingușitor, excelent pupincurist, referitor la peștele ăla adevărat cu care voiai să te prezinți disciplinat la stăpânul tău la Albota de Jos , iți aduc la cunoștință, că niciodată coada nu va ajunge cap . Niciodată ăla care ține calul, nu o să se urce pe el. Ești cel mai vulgar personaj , cel mai toxic de pe aici, nu ai argumente , nu ai decât venin care vine din frustrări personale, din eșecuri, din nerealizări, din neîmpliniri. Maesrul tău, băiet destept te-a citit , dar te folosește, pentru că voi sunteți puțini și naivi. Ca măgarul de la stână, mai poate, mai pune-i. Încearcă și tu o replică mai iinteligentă, iar în viziunea noastră a celor cu ironiile, asta ar însemna ceva fără avortoni, fără proști, fără părinți, fără injurii. Crezi că poți? Hai trage puțin de tine, fiară sălbatică ce ești!

    1. 6.1

      Tot eu

      Nu răspund ,,turcilor”! Eșecurile, nerealizările, neîmplinirile și frustrările sunt doar în mintea voastră. Am avut și am funcții la care voi nici nu visați și nici n-o să le aveți, neam de neamul vostru. Și cu asta, indiferent de ce veți mai abera, dialogul meu cu specimene ca voi încetează. Nu mai discut cu lașii care latră anonim. Aș coborî prea mult. Mi-am pierdut destul de mult timp cu tâmpii.

      1. 6.1.1

        IonescuT

        Domnule Boni, ceea ce postează ziaristul, comentatorii și dv. se adresează deopotrivă și sutelor de cititori ne-comentatori. Dacă ești injurat (jignit), înjuri (jignești), iar dacă înjuri (jignești) ești înjurat (jignit). De aceea trebuie ieșit din capcana aceasta comună, vulgară.
        V-aș intreba, ținând cont de nivelul dv. de elevare (funcții trecute și prezente pe care alții nici nu le-au visat și nici neamurile lor), cu ce argumente sprijiniți afirmația dv. că acest articol este elevat și va produce multora dureri de cap?

  7. 7

    CVititor

    Iar e aglomerație pe-aici, cârcotașii cărora nu le convine nimic din ce scrie GS au prins curaj si tupeu odată cu încercarea ziaristului de a dialoga prin intermediul acestei rubrici.
    Am stat sa ma gândesc, oare ce ii determina pe acești hominizi sa atace cu atâta virulenta orice articol, orice idee, orice propunere samd emisa de către GS.
    Răspunsul e foarte simplu: gloata „cugetătorilor isteți” este alcătuita din toți frustrații gălbejiți ( PNL-USR, si alții…) care trăiesc mereu drama lipsei favoriților lor in procesul de guvernare. Si pentru ca GS este – declarat – de stânga, arunca peste tot ce propune acesta, cu injurii si expresii abjecte, de care – culmea ! – ii acuza pe cei care vad altfel starea lucrurilor.
    Se vede de la Chilia sau Babadag cat de rău intenționați sunteți, cat de josnice sunt declarațiile voastre, cat de înapoiați si vulgari va exprimați in afirmațiile voastre fetide !
    Nu va place așa e ???
    Va place ,nu va place acesta este adevărul si nu aveți cum sa tăgăduiți.
    Scrie omul acesta – GS – niște editoriale decente, instructive, introduce noțiuni si informații de care habar n-aveați, propune soluții si dialoguri…cu cine bah ??? cu Coco care fredonează „go, go!” si are impresia ca e foarte subtil, cu tot felul de anonimi – adevărați anonimi in cuget si simțire – care-si varsă urdorile peste tot ce ar putea fi folositor creierelor lor răvășite de ura si încrâncenare !!!
    As putea sa scriu pana mâine si tot n-as putea reda goliciunea sufletelor voastre frustrate.

    Boni, fruntea sus frate ! e drept, suntem cam putini, si ne copleșesc gălbejiții !!!
    Dar nu contează 100 de gloabe in fata a 2-3-5 bidivii de rasa !!!
    Mai ales ca nu am totdeauna nici timpul si nici dispoziția necesare unor replici pe măsura.

    1. 7.1

      anonim2

      „Scrie omul acesta – GS – niște editoriale decente, instructive, introduce noțiuni si informații de care habar n-aveați, propune soluții si dialoguri…cu cine bah ???”
      La ce soluții faceți referire?

  8. 8

    Anonim

    Boni , la funcțiile ale grele pe care le ai, îți dă domne și bonuri de masă?

  9. 9

    Anonimi

    Toxic personaj, Boni pupincuristul! Omul ăsta, fără să știe, sau poate fiindcă îi place, se afundă tot mai mult în propriul rahat. Ce legătură au funcțiile (mai mult ca sigur închipuite) cu caracterul infect al personajului? Nu insist, caracterizarea făcută de Anonim 6. este impecabilă.

  10. 10

    Gheorghe Smeoreanu

    Pentru Anca23florea

    Am studiat la EHESS, comparabil cu universitatea amintită, căutați pe Google.

    Pentru Anonim

    Ridicați o problemă care poate fi subiectul unei teze de doctorat. Opinia comună, la care ader, este că Premiul Nobel pentru literatură a fost politizat, cu toate că putem găsi, în ultimii 20 de ani, cum spuneți, argumente contrare, cel al lui Vargas Llosa fiind cel mai la îndemână. Totuși, fără a reuși să aprofundez, vă spun că Doris Lessing a scris interesant despre trăirile psihotice, Koetzee despre mentalitățile unor culturi oceanice, Alice Munro despre demnitatea femeii obișnuite, Herta Muller despre totalitarism,în genere toți laureații au fost corecți politic. Repet, subliniez, că tema este uriașă, nu fac decât să o zgârâi puțin.

    Pentru Coco

    Sunteți amuzant.

    Pentru Anonim (probabil altul)

    Și dvs sunteți amuzant.

    Pentru Boni

    Aș fi încântat să vă cunosc,

    Pentru Anonim (din nou, probabil altul)

    Vorbe goale, puteți mai mult.

    Pentru IonescuT

    Intrebarea e retorică, doar provocatoare, la așa ceva nu poate găsi nimeni un răspuns convenabil, nu ați foat fair-play.

    Pentru CVititor

    Vă înțeleg perfect, nici eu nu mă străduiesc să dau replici elaborate. Mi-ar plăcea să discutăm și în altă ramă decât aceasta.

    Pentru anonim2

    Sunt pe acest site vreo 400 de editoriale semnate de mine, ar fi imposibil să vă răspundă domnul pe care îl întrebați.

    1. 10.1

      IonescuT

      Păi nu Boni nu a afirmat că articolul dv. este elevat și va produce multora dureri de cap? De ce este imposibil să aducă argumentele necesare? Dv. spuneți „răspunsul convenabil”. Convenabil cui? Problema spunerii adevărului este aceea că este covenabil sau inconvenabil cuiva?

    2. 10.2

      anonim2

      După articolul dv. din 18.08.2022 ați răspuns la comentariul lui Boni: „cu ce naiba recunoștință sunt dator dacă ați cerut decență și ați spus unele adevăruri?”. Chiar atât de neconvenabile sunt adevărul și decența?

    3. 10.3

      anonim2

      CVititor a postat: „Scrie omul acesta – GS – niște editoriale decente, instructive, introduce noțiuni si informații de care habar n-aveați, propune soluții si dialoguri…cu cine bah ???”
      Normal ar fi să răspundă dânsul, care a afirmat acest lucru, care sunt măcar câteva din soluțiile propuse, în urma citirii sutelor de editoriale scrise de dv. Nici dv. nu încercați să-l ajutați enumerand câteva dintre ele.

  11. 11

    Anonim

    Ziaristul ține cu dinții de cei doi idioți pupincuriști, de aceea nu ratează nici o ocazie de a-i pupa, cu ardoare, in dos! Te pui cu plăcerile omului…

    1. 11.1

      CVititor

      Iată încă un „element” – anonim bineînțeles – care ar trebui condamnat pentru crima, la fel ca si alți acoliți, tot „gălbejiți”. Ei au reușit la rubrica aceasta sa asasineze BUNUL SIMT !

      Bravo vouă ! Realizare de proporții ! Tot înainte după greutatea tărtăcuței fiecăruia !
      Dar mai ales după cat de coapta e tărtăcuța …

  12. 12

    Anonim

    Pentru GS, pentru Boni de la poziția capră și pentru VC, poziția gură-cască sau căscată: Cine se aseamănă se adună , și nu e scrisă de Nicolae Dide. Voi chiar nu puteți mai mult!

    1. 12.1

      Anonim

      Ai talent, domnule!

  13. 13

    Gheorghe Smeoreanu

    Tocmai am terminat de scris editorialul pe care îl voi publica joi la Curierul zilei din Pitești:
    ”SATANEI MARI I-A FOST UCISĂ SATANA MICĂ”.

    Doamne, iartă-ne !

    1. 13.1

      Coco

      Punem pariu ca vei sustine ca ucrainienii sunt de vina? Iar Zelenski e un ticalos?

      1. 13.1.1

        Rusu

        Da, ca si tine, retardule! Huooooooo! O să te avem în vedere, găinar căcăcios!:

        1. 13.1.1.1

          Anonim

          Tu ești, VC-ule? Sau e celalalt, cu mustața maronie, cum se prezenta mai deunăzi?

      2. 13.1.2

        Scarba de tine

        Corect, zele ticalos, tu cacacios, nici caprele pe care le pazesti nu te mai suporta, diareecule…cah…puti ca un sconcs…

  14. 14

    Anonim

    Iartăne-ne ? Sunteți mai mulți?

  15. 15

    Nuovo coment

    Mai taci dracului din gură, infectule. Puți a hoit politic gălbejit de departe! Da, Lobodimir este un cabotin care și-a bătut joc de propriul popor dar tu, un zero barat, un neica nimeni, un rahat în drum, ai creierul harcea-parcea și nu ai cum să pricepi mersul lumii. Ești un rahat cu ochi! Nu mai comenta aici, ești pielea p…ulii!

    1. 15.1

      Liberal autentic

      Este pentru anonimusanus contra naturii Coco, un gunoi liberalizat în putrefacție. Nu ți-e mă rușine? Mai mănânci mult timp rahat pe aici? Infectule!

  16. 16

    P.N.L.

    E mă-ta ai proastă care a nascut un gunoi, un gălbejit retard, un rahat putrid!

  17. 17

    Anonim

    Domnule Smeoreanu, vedeți dacă le-ați dat drumul din lesă? Vă place când invocă ăștia doi pielea organului? Pentru salubrizarea acestui subsol, dati-le o comandă scurtă, aport!

    1. 17.1

      Anonim

      Nu va face nimic, îi convine situația. Personal, mi-e greu să înțeleg cum poate încăpea atâta nesimțire într-un individ, mă refer la cei care n-au nicio idee, doar înjură!

  18. 18

    Anonim

    Ăsta e nivelul lor, atât pot ei, că la alea inteligente se-ncurcă. Cand n-au argumente , o iau în mână, la propriu, și scriu cu ea .Vă dați seama ce funcție exagerat de mare, are ăla lăudărosul, dacă toată ziua scrie aici. E totuși posibil ca tembelii ăștia doi, să fie internați pe undeva și chiar să nu aibă discernământ.

    1. 18.1

      Anonim

      Atunci nu mai e mult și-i bagă la culcare și le stinge și lumina!

  19. 19

    Noua Stângă

    Domnilor, dacă o să vă revedeți ,,ironiile fine” cu care vă lăudați ca niște sfertodocți, în fapt niște expresii grosiere și permanent jignitoare la adresa ziaristului Smeoreanu (nu-i mai punem la socoteală pe cei câțiva comentatori care vă țin piept cu brio) o să vă dați seama că a venit vremea să primiți ceea ce meritați. Vă tot legați de două persoane. Una am înțeles că nu mai intră în discuții cu voi (pe bună dreptate). Noi, cei care am stat neutri până acum dar care nu vă mai suportăm inepțiile și jignirile, am hotârât să intervenim în forță și v-am dat, inițial, în textele de mai sus, cu puțin ,,vitrion” pe la nas, dar o să fim și mai duri dacă nu vă potoliți și nu discutați aplicat, pe idei, nesărind de cur în sus la orice articol al ziaristului (nu mai vorbesc de cei care rezonează la ideile lui). Voi, niște retarzi gălbejiți și nevolnici de dreapta, uitați un lucru: omenirea va trece printr-o nouă revoluție (generală, în stradă dar nesângeroasă); socialismul adevărat, uman, va reveni în forță. Nu se poate altfel. Suntem oameni, ne-am născut și murim egali.

    1. 19.1

      Anonim

      Domnule,
      Observ că tot încercați să scrieți sub multe pseudonime, la ore diferite, nu țineți însă seama că este ceva care vă dă, întotdeauna, de gol:duhoarea! Așa de rău pute cănd vă faceți simțită prezența încât e inutil să vă schimbați pseudonimele. A ce pute? A prost, a nătâng, a nesimțit, a jigodie, a toate astea la un loc!
      Nu mai blama ironiile, oricum nu le înțelegi, ele sunt apanajul celor inteligenți. La tine, crede-mă, nu e cazul!
      Dacă tot mă vei înjura, poți măcar să găsești ceva nou, ne-am plictisit de cele doar câteva pe care le folosești! Încerci? N-ar trebui să-ți fie greu, era dificil dacă ți-aș fi cerut să fii ironic. Știm de ce!

      1. 19.1.1

        Un grup de tovarăși

        Vorba lui Boni: nici noi nu ne mai pierdem timpul cu tâmpii. Ar fi degeaba. Timpul este ireversibil. Și tâmpul la fel!

        1. 19.1.1.1

          Anonim

          Domnule „Un grup de tovarăși”,
          Sunteți mult prea inteligent ca să scrieți doar in presa locală. Asta cu „timpul” și „tâmpul” este genială. Cum de v-ați gândit la așa ceva? Vă sugerez, așadar, să scrieți NUMAI în presa centrală, acolo vă este locul. Nu vă irosiți imensul talent pe lucruri mărunte, e păcat să nu vă admire mai mulți capacitățile intelectuale, ieșite din comun.
          Sper că ați înțeles ce am vrut să vă transmit!
          PS Dacă o faceți, folosiți doar pseudonimul care v-a consacrat, ăștia care vă inversează inițialele sunt oameni răi!

  20. 20

    Anonim

    Cel care întreține aceste mizerii suportate și de cititorii care chiar nu au niciun fel de interes , este acest instigator care toarnă gaz pe foc. Citesc mai sus că vrea sa-l cunoască pe Boni, că vrea să discute cu VC ( sau în VC), iar pe restul îi pune la colț. Din cauza asta, asistații ăștia doi dau cu pietre pe aici, iar ziaristul își freacă barba că are vizualizări. Oameni mici idealuri mărunte!

    1. 20.1

      Ironicu' fin

      Păi o valoare vrea să cunoască și să discute tot cu niște valori (probabile), nu cu tâmpii și lașii care au fugit de o întâlnire directă ca dracul de tămâie. Așa că ciocul mic și joc de glezne!

      1. 20.1.1

        Anonim

        Te referi la Boni, care ba ca are un eveniment, ba ca sa mai treaca ceva timp, adica i-a dat cu flit micului gazetar. Pai se face una ca asta?
        Poate gasesti mai multa inspiratie la pseudonime, pe ultimele nu le-ai nimerit deloc!

        1. 20.1.1.1

          Orto Doxu

          Jurați-vă că ați fi venit, ipocriților! Așa să vă ajute Dumnezeu, după mintea și sufletul vostru. Amin!

          1. 20.1.1.1.1

            Anonim

            Boni, văd că le ai și p-astea cu divinitatea.. Du-te fuguța la spovedanie, fă o mărturisire completă și poate mai ai o șansă. Dar să torni tot mă Boni, că acolo te miroase imediat.

  21. 21

    Anonim

    Strict secret, pe surse: SATANA MARE e dânsul, iar SATANA MICĂ, cei doi siamezi minusculi . Foarte inspirat ales titlul

  22. 22

    Boni

    Strict autentic, de la Vadim citire: ,,Pe zi ce trece, proștii fac progrese: devin și mai proști!”. Cred că zicerea nu este valabilă pentru toți comentatorii ci doar pentru simpatizanții lui ,,Ciucă al nostru”.

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .