„CONDIȚII SUPERIOARE PENTRU UN ÎNVĂȚĂMÂNT DE CALITATE”

0

Liceul Teoretic „Ion Barbu” prin reprezentanții săi legali: Dna. Director – Prof. Carmen Simona Mustocea și Dl. Director Adj. – Prof. Daniel Sprîncenea, împreună cu Dna. Prof. Lb. Engl. Adina Nicolae – coordonator proiect, doresc să aducă în atenția dvs. implementarea cu succes a proiectului intitulat „Condiții superioare pentru un învățământ de calitate” desfășurat în anul școlar 2021-2022, proiect susținut financiar – prin sponsorizare, de Societate Națională „Nuclearelectrica” S.A.

În luna august a anului 2021, la inițiativa doamnei profesor ADINA NICOLAE – managerul proiectului, Liceul Teoretic „Ion Barbu” din Pitești – prin reprezentanții săi legali, a demarat procedurile privind implementarea acestui proiect care a avut drept OBIECTIV PRINCIPAL  dotarea sălilor de clasă cu mobilier școlar de calitate.

Întrucât în anul școlar precedent, un alt proiect (de care colectivul nostru de elevi și profesori s-a bucurat), a fost susținut de SPONSORUL nostru PRINCIPAL – Societatea Națională NUCLEARELECTRICA S.A., am apelat din nou la bunăvoința conducerii acestei societăți, pentru a oferi elevilor liceului nostru condiții superioare de studiu, cu scopul de a le stimula dorința de învățare, de a le crea un cadru armonios de studiu și de a schimba „atmosfera sumbră” determinată de starea mobilierului învechit și grav deteriorat, într-o atmosferă de studiu caldă și armonioasă.

OBIECTIVELE GENERALE ALE PROIECTULUI AU FOST:

  • Achiziționarea de mobilier școlar modern și de calitate pentru elevii liceului nostru;
  • Implementarea cu succes a proiectului și dezvoltarea armonioasă a procesului de predare și evaluare în sistem fizic;
  • Asigurarea accesului tuturor elevilor la o educație de calitate prin condiții de studiu superioare;
  • Integrarea elevilor cu CES și în acest proces didactic structurat în sistem hibrid sau în sistemul clasic de predare – „face-to-face”.

BENEFICIARII DIRECȚI ai implementării acestui proiect sunt cu certitudine cei 730 de elevi ai Liceului Teoretic „Ion Barbu” din Pitești, dar și cei 55 de profesori care formează colectivul de cadre didactice al liceului.

Totodată, considerăm că BENEFICIARII INDIRECȚI în urma implementării acestui proiect sunt:

  • Familiile elevilor implicați în proiect;
  • Asociația Liceului Teoretic Ion Barbu Pitești;
  • Instituțiile publice: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și alte astfel de autorități care ar fi putut contribui la implementarea acestui proiect (deoarece nu a mai fost necesar aportul financiar al acestora pentru acest demers educațional – atât de necesar, având în vedere contextul sociologic în care ne aflăm).

ORGANIZAREA PROIECTULUI

Întregul demers a fost inițiat în luna august a anului 2021, de către Dna. Prof. Adina Nicolae, demers pornit odată cu apariția normelor legislative la nivelul învățământului preuniversitar care au impus reluarea orelor în sistem hibrid sau fizic, dar și de anumite norme determinate de contextul global epidemiologic.

 

Echipa de proiect

  1. Managerii proiectului:
  • Reprezentant legal – Director: Dna. Prof. Carmen Simona Mustocea;
  • Reprezentant legal – Director Adjunct: Dl. Prof. Daniel Sprîncenea;
  • Profesor Coordonator: Dna. Prof. Adina Nicolae.
  1. Echipa:
  • Reprezentantul legal al Asociației Liceului: Prof. Mihăescu Mihai;
  • Responsabilul Asociației Liceului: Prof. Lidia Penescu;
  • Responsabilul tehnic: Prof. Nicolae Genoiu;
  • Membru proiect – Prof. Virginia Ionescu;
  • Membru proiect – Prof. Liliana Ionescu;
  • Membru proiect – Prof. Ciprian Leon;
  • Membru proiect – Prof. Monica Din;
  • Membru proiect – Secr. Șef Florela Stănescu;
  • Membru proiect – Secr. Ionela Stanciu.

Sponsor principal:

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. București

(O sumă în valoare de 117.600 de lei)

Toate sălile de curs au fost dotate cu mobilier școlar modern, de calitate, astfel încât procesul instructiv – educativ să se desfășoare în condiții superioare de studiu, oferind elevilor – beneficiari direcți ai acestui proiect – șansa la o educație de calitate!

CONCLUZII

Am dovedit că se poate, că există oameni care își apleacă atenția înspre nevoile atât de mari și urgente ale învățământului!

MENȚIONĂRI SPECIALE

„În calitate de profesor coordonator al acestui proiect, doresc să le mulțumesc tuturor colegilor implicați în derularea și implementarea cu succes a acestuia dar, în mod special, le mulțumim din suflet reprezentanților legali ai Societății Naționale Nuclearelectrica S.A. și tuturor membrilor care întregesc forumul decizional al acestei societăți, pentru toată susținerea și empatia de care au dat dovadă pe parcursul celor doi ani școlari, pe parcursul cărora ne-am bucurat de o colaborare fructuoasă. Totodată, doresc să le mulțumesc reprezentanților legali ai liceului nostru, cu precădere – Doamnei Director Prof. Carmen Simona Mustocea, pentru încurajarea de a porni acest demers și pentru SUSȚINEREA PERMANENTĂ în derularea și implementarea tuturor proiectelor gândite și demarate pentru îmbunătățirea tuturor condițiilor de studiu existente în liceul nostru”.

Prof. Adina Nicolae – Managerul proiectului

Astfel, adresăm încă o dată MULȚUMIRI DIN SUFLET

SPONSORULUI PRINCIPAL: S.N. Nuclearelectrica S.A.

DOMNILOR, DOAMNELOR, CU DEOSEBIT RESPECT, VĂ MULȚUMIM!

<DACĂ ÎN JAPONIA MARII ÎMPĂRAȚI SE APLECAU ÎN FAȚA PROFESORILOR PENTRU A-ȘI EXPRIMA RESPECTUL FAȚĂ DE ACEȘTIA, NOI – PROFESORI, ELEVI, PĂRINȚI – în calitate de beneficiari direcți ai acestor sponsorizări, implicit ai mobilierului școlar achiziționat prin proiectul „Condiții superioare pentru un învățământ de calitate”, NE APLECĂM ÎN FAȚA DVS., CU DEOSEBIT RESPECT, PENTRU MÂNA STRAȘNICĂ DE AJUTOR PE CARE NE-AȚI ÎNTINS-O!>

Considerăm că prin implementarea acestui proiect am dovedit încă o dată că „ÎMPREUNĂ”– REUȘIM să ASIGURĂM, cu PROFESIONALISM, CONDIȚII SUPERIOARE PENTRU O EDUCAȚIE DE CALITATE tuturor elevilor liceului nostru!

(Articol realizat de Prof. Adina Nicolae – coordonator proiect)