Au scăpat de bătaie cu ordine de protecţie!

0

Sechestrată şi torturată 12 ore de fostul soţ, o femeie din Argeş a crezut că i-a venit sfârşitul. Individul a profitat de programul de vizită la copii şi a reuşit să intre în casă peste ea. O altă familie a trecut prin clipe de groază după ce tatăl a luat-o razna. Numărul acestor cazuri ar fi mai mici dacă instanţele de judecată ar admite toate cererile privind ordinele de protecţie. În unele cazuri, judecătorii admit parţial sau deloc, solicitările. 
Poliţiştii argeşeni au emis 112 ordine de protecţie proviziorii, în primele 6 luni din acest an, iar la instanţă au ajuns cam jumătate. Doar o parte dintre ele au fost admise de judecători. Doi soţi din Argeş divorțați de un an, au hotărât ca cei mici să rămână la mama lor, iar tatăl să îi ia la el la sfârșit de săptămână. Femeia a avut o căsnicie de coşmar, fiind bătută şi ameninţată dar cu toate acestea, după despărţire a ţinut legătura cu bărbatul, pentru copii. Nu s-a gândit că se va ajunge aici. Până anul acesta, în iulie când bărbatul a sunat la ușa apartamentului și a spus că a venit să îi aducă înapoi pe cei mici, pe care îi avusese la el două zile. Femeia povestește că a deschis ușa și a început coșmarul. Bărbatul a lovit-o, i-a acoperit mâna cu gura ca să nu poată țipa și a sechestrat-o 12 ore. “Vezi că dacă vreau să intru în casa ta, o fac? Ai două posibilităţi: fie te sinucizi, fie rămâi aşa fiindcă înseamnă că îţi place’’, asta mi-a spus și apoi a trebuit să stau cu el în casă 12 ore. M-a bătut la fiecare întrebare la care nu îi răspundeam. Mi-a spus că mă va viola și că îmi va introduce în vagin obiecte care să mă rănească pentru că așa nu se va mai atinge de mine niciun bărbat. Am încercat să mă apăr și i-am băgat mâinile în ochi, apoi m-a imobilizat. A zis că mă tunde și că pune filmări cu mine dezbrăcată. Mă bănuia că am pe cineva și asta îl înfuria. Mama lui a știut! A sunat-o el și i-a spus, dar nu a făcut nimic. Când a plecat a sunat-o și pe sora mea și a venit ea și m-a dus la spital.” a povestit femeia îngrozită. Le-a cerut judecătorilor ca bărbatul să nu se mai poată apropia de ea la mai puțin de 200 de metri, dar magistrații au considerat distanța ca fiind “excesivă” și au trecut în hotărâre 30 de metri. Timp de 6 luni, bărbatul este obligat să țină această distanță.

Amenințată cu moartea pentru o boxă audio

Un alt bărbat a fost reclamat de soție și de copii că este violent și toți au cerut să i se interzică să se apropie de ei. Locuia cu partenera de viață, cu cele două fiice , cu soțul și copilul uneia dintre fete. Până la un punct, tânăra căsătorită a fost scut pentru sora ei în vârstă de 13 ani și pentru mama ei. Dar, lucrurile au degenerat și a hotărât că este mai bine să plece ca să aibă grijă de familia pe care și-a construise. Mama și sora au decis să îl părăsească pe bărbat. “În ultimele săptămâni, poate chiar luni, lucrurile s-au agravat, el are şi probleme de sănătate foarte grave, luând tratamente. Din cauza problemelor pe care le are nu poate dormi, ia pastile de somn care îi dau halucinaţii, iar eu şi soţul am decis să plecăm de acasă. I-am spus mamei şi surorii mele că nu mai pot rămâne, pentru că am şi eu familia mea, moment în care am decis cu toţii să plecăm, deoarece ne era foarte frică. O ameninţa pe mama în mod repetat că o va omorî așa că singura noastră posibilitate era să luăm o decizie, să facem ceva din punctul asta de vedere. Nu puteam să aşteptăm să îi dea în cap ca să plecăm. Într-una din zile, înainte să facem asta, el s-a enervat că nu am vrut să îi cumpărăm băutură. Eram cu mama, cu soțul meu, era și copilul meu și ne-am închis toți în dormitor. El a venit și a strigat să iasă mama de acolo. „Numai cu ambulanța o să pleci de aici! O să te omor!”, îi spunea mamei mele. Am scăpat cu greu atunci, după ce am anunțat poliția.” a povestit fiica bărbatului. Mama ei spune că cel mai rău era dacă rămânea singură cu soțul. “Am fost la țară cu el și seara când ne pregăteam de culcare, a început să mă înjure, m-a bruscat, mi-a dat cu pumnii peste urechi, mi-a băgat mâna în gât și a încercat să mă violeze. Am apucat să plec, am scăpat și m-am dus la fratele meu.” a spus femeia. Pe fiica lui cea mică nu a bătut-o, dar copilul le-a spus polițiștilor că era terorizat și îi era frică de tatăl ei. Odată a crezut că nu va scăpa după ce bărbatul i-a spus că o omoară pentru că i-a stricat boxa la care asculta muzică. Și pentru că nu a lovit-o, instanța a decis să îl lase să meargă la școala fetei dacă vrea să se intereseze de situația ei școlară. În rest, a admis pentru toate victimele ca bărbatul să stea la o distanță minimă de 50 de metri de ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.