Poale-n Brau

0
0

Ingrediente:
Pentru aluat dospit
• 500 gr. făină
• 200 ml lapte
• 3 ouă
• 100 ml ulei
• 200 gr. zahar
• 1 praf sare
• 25 gr. drojdie
Pentru umplutura
• 350 gr. brânză de vaci
• 150 gr. zahar
• 2 pliculețe zahăr vanilat
• 1 fiolă esență rom sau vanilie
• 2 ouă
• 3 linguri griș, aproximativ
Pentru uns
• 1 gălbenuș
• 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat 10 minute. Se amestecă laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr şi aromele. Se adaugă un paf de sare şi drojdia dizolvată,apoi se incorporează făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros. Se unge un castron mare cu ulei, se pune bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei şi o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate. Se pregăteşte umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema. Se întinde bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi se taie în pătrate, care se umplu cu cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.
Amestecaţi ouăle cu lapte pentru uns şi daţi pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.
Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.