Piept de raţă cu sos

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 20 min
• Timp de gătire: 70 min
• Gata în: 1 ore, 30 min
Ingrediente:
• 1 piept de raţă
• 1 legătură legume pentru supă
Pentru sos
• 60 gr. unt
• suc de la 6 portocale
• 2 lingurițe muştar fin
• sare şi piper
Pentru servit
• 100 gr. migdale feliate
Pentru garnitură
• Cartofi la cuptor
• broccoli
Mod de preparare:
1. Pieptul se pune la fiert în apă rece cu sare şi legumele de supă. Se spumează şi se lasă la fiert aproximativ 60 de minute, în funcţie de carne.
2. Odată pieptul fiert, se scurge de zeamă şi se pune la prăjit cu pieliţa într-o tigaie cu unt. Apoi, se scoate.
3. În grăsimea din tigaie se pune sucul strecurat de portocale, se lasă 5 minute la fiert, se pune muştarul, se asezonează cu sare și piper şi se mai lasă preţ de un clocot.
4. Friptura se aduce la masă presărată cu migdale, sos şi garnitură de cartofi şi broccoli.