A murit cameramanul Ion Butnicu!

0

Doliu în presa argeșeană. Ioan Butnicu, unul din cei mai vechi și mai apreciați cameramani din județul Argeș s-a stins din viață marți, la vârsta de 88 de ani.
De numele lui se leagă o impresionantă colecție video care cuprinde cele mai importante evenimente din Pitești din ultimii zeci de ani, dar și meciurile echipei FC Argeș din perioada de glorie a clubului din Trivale. Butnicu a fost cameraman la mai multe televiziuni locale din Argeș, înființate după Revoluție.
”La șaptezeci și ceva de ani, era ca argintul viu”
Jurnalistul Marian Jinga, unul dintre oamenii din presă cu care a colaborat, regretă trecerea în neființă a lui Ioan Butnicu: ”Figură emblematică a activităților de imagine din Argeș, a filmat Simfoniile Lalelelor și meciurile echipei FC Argeș, ca să notez doar două dintre evenimentele longevive ale urbei. Omul ăsta era ca argintul viu și la șaptezeci și ceva de ani. Îl trezeam la ore mici ca să plecăm prin țară, acolo unde juca FC Argeș. Nu-mi aduc aminte să fi zis vreodată nu în vreo 15 ani, atât cât am lucrat împreună. Își iubea familia și strângea din dinți la neajunsuri, ducea acasă “la nepot” cornul și cutia de Cola cu care făceam cinste când ne-ntorceam din deplasare. A plecat, normal, la vârsta la care trebuie. Totuși, păcat! Să trăiești, nea Ioane, în memoria colectivă!” a fost mesajul postat de jurnalistul argeșean.
”Tăticul cameramanilor din Pitești”
Dan Badea, cameraman la Antena 1, este unul dintre cei care a învățat meserie de la regretatul Ion Butnicu:
”RIP Nea Ion Butnicu „Tăticul” cameramanilor din Pitești.
Odihnește-te în pace!” a transmis Badea pe contul său de socializare. Cei care vor să își ia rămas bun o pot face la capela bisericii Sfântul Andrei din cartierul Trivale, Complex I. Înmormântarea va avea loc astăzi, joi, 22 septembrie, la cimitirul Sfântul Gheorghe. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.