Vizită în Polonia în vederea dezvoltării economice!

0
0
  • Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeş

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, din care face parte din deputatul PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu, a făcut o vizită oficială în Polonia la invitația Comisiei pentru guvernare locală și politică regională din Seimul Parlamentului Polon.
A fost o experiență foarte utilă, Polonia fiind un model din punct de vedere al atragerii de fonduri europene. Gradul de absorbție a fondurilor europene este unul dintre cele mai ridicate în rândul țărilor membre UE, datorită acestora Polonia dezvoltându-se într-un ritm accelerat, spune parlametnarul argeşean.
„Am discutat despre procesul de gestionare a fondurilor europene, organizarea comisiilor parlamentare și procesul legislativ, organizarea administrativ-teritorială, aspecte privind finanțele publice locale și cooperarea teritorială. Am avut o întrevedere extrem de utilă la sediul Ministerului Familiei și Politicii Sociale cu doamna ministru Marlena Malag cu care am discutat despre politicile demografice, finanțarea serviciilor sociale, sistemul de salarizare și de pensii și despre reprezentarea la nivel european a intereselor comune ale României și Poloniei. Cu E.S. Ryszard Terlecki, vicepreședinte al Seimului, cunoscător și prieten al României, am vorbit despre întărirea cooperării parlamentare dintre Seimul Polonez și Camera Deputaților, despre crearea triunghiului de cooperare între Comisia pentru administrație din Camera Deputaților, Comisia pentru administrație din Parlamentul Republicii Moldova și din Seimul Polonez, precum și facilitarea de înfrățiri între comunități locale din România și din Polonia.
Programul vizitei de lucru a presupus și o deplasare în teren, în comuna (gmina) Maciejowice din powiatul Garwolin, voievodatul Mazowieckie, unde a avut loc o întâlnire de lucru cu Tomasz Kwiatkowski, primarul comunei, doamna Beata Rulak-Fryc, viceprimarul comunei și domnul Sebastian Kieliszek, secretarul comunei. Au fost abordate probleme privind dezvoltarea locală, investițiile publice, utilizarea fondurilor europene, aspecte comparate de organizare și funcționare și am mers în teren la obiective de interes local pentru sublinierea unor exemple de bună practică.
Delegația parlamentară română a avut la Ambasada României din Varșovia o întrevedere și cu domnul ambasador al României în Polonia, E.S. Theodor-Cosmin Onisii. Am punctat principalele obiective ale vizitei în Polonia, concluzii cu privire la acestea, specificități în domeniul relațiilor bilaterale româno-polone, incluzînd și aspecte de dezvoltare economică, precum și o declarație de intenție cu privire la intensificarea cooperării în domeniul administrației publice.” a transmis Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.