Musceleanca Denisa Dragomir, campioană mondială la Alergare Montană!

0

Atleta Denisa Dragomir, sportivă legitimată la FC Argeș-CSM Pitești, a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană, competiție care s-a desfășurat în Thailanda.
Musceleanca a luat startul la cea mai dificilă cursă din cadrul concursului, Short Trail (38 kilometri cu 2400 m diferență de nivel). Dintre cei 100 de participanți, Denisa a dominat cursa de la început până la final, obținând astfel primul titlu mondial la această categorie. Pe locul 2 și 3 s-au situat reprezentanții din Cehia și Suedia.

Pe podium an de an

Denisa a câștigat medalii, ca junioară, la 1.500 metri, 2.000 metri și 3.000 metri obstacole, în perioada adolescenței, iar în 2010, la 18 ani, a participat și a câștigat prima ei cursă de alergare montană. A cucerit medalia de aur la Campionatul European de Alergare Montană de Juniori din 2010 și 2011. La Campionatul Mondial de Alergare Montană pe distanțe lungi din 2017 a câștigat bronzul, iar în 2019 s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial de Alergare Montană de la Villa la Angostura, Argentina. În 2018 s-a clasat pe locul 4 la Mondialele din Polonia și nu a ratat nicio ediție a acestui tip de competiție din 2017 până în prezent.

Denisa Dragomir: ”Visul meu a devenit realitate”

Sportiva pregătită de antrenorul Valentin Coroja le-a mulțumit celor care au fost alături de ea în această perioadă: ”Încă nu îmi vine să cred! Visul meu a devenit realitate. Mulțumesc tuturor pentru mesaje și încurajări! Mulțumesc celor care au fost necondiționat lângă mine. Revin curând cu un update. Acum este timpul să mă bucur de moment!” a fost mesajul postat de Denisa pe pagina ei de socializare.

Felicitată de primarul Gentea

Performanța atletei argeșene nu a trecut neobservată de autoritățile locale. La scurt timp după aflarea rezultatului, primarul Cristian Gentea a ținut să o felicite pe atletă: ” Denisa Dragomir, sportiva legitimată la FC Argeș (secția atletism), este campioană mondială la alergare montană, în urma competiției din Thailanda. Felicitări, Denisa! Felicitări și pentru întreaga echipă care te pregătește!” a fost mesajul edilului piteștean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.