A fost Ziua Naţională a Tineretului

0



Tinerii românii sărbătoresc în­cepând din 2005, Ziua lor Națională pe 2 mai, instituită prin Legea 425/25.10. 2004. Astfel, generația adultă de mâine din România își sărbătorește de două ori pe an ziua dedicată tinereții.


Din anul 2000, Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește pe 12 august, în plină vară, dar tinerii români au parte și de o zi națională, celebrată pe 2 mai. Cu prilejul sărbătorii de sâmbătă, subprefectul Adrian Bughiu a transmis un mesaj tinerilor argeşeni: “Le transmit tuturor tinerilor din România să îndrăznească! Să fie înțelepți și perseverenți pentru a aduce schimbarea în bine atât de necesară și așteptată de către noi toți! Auzim de multe ori fraze de genul ”tinerii reprezintă viitorul”. Eu consider că trebuie să ne resetăm abordarea și să conștientizăm cu toții că tinerii trebuie să reprezinte prezentul oricărei societăți. Ei sunt principalul vehicul social prin intermediul căruia se desfășoară o schimbare durabilă a oricărei societății. Crezul meu de-a lungul timpului, atât ca #Secretar_de_Stat la Ministerul Tineretului și Sportului, cât și ca om implicat în admnistrația publică, este că trebuie să avem încredere în tineri! Au demonstrat de atâtea ori că pot fi cetățeni activi pe plan social, așadar avem obligația să le acordam doar contextele atât de necesare exprimării și dezvoltării propriilor idei!
Iar asta ține de fiecare dintre noi, cei implicați vremelnic, în actul de decizie! Tinerețea îți dă dreptul să speri! Perseverează!” S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.