Rubrica de Mondial…

0
0

Ultimul turneu cu 32 echipe
⚽ Cupa Mondială din Qatar va fi ultima cu 32 de echipe la start. De la ediția viitoare, care va fi găzduită de Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic, se va trece la un format cu 48 echipe, întrecerea din 2026 fiind prima găzduită de trei țări.
⚽ Meciurile de la Cupa Mondială din Qatar, vor fi găzduite de orașele Al-Khor, Lusail, Al-Rayyan, Doha și Al-Wakrah.
⚽ Toate cele 64 de meciuri ale turneului final (faza grupelor + fazele eliminatorii) vor fi transmise în direct în țara noastră de posturile TVR. Marea majoritate a jocurilor vor fi în direct pe TVR1, excepție făcând zilele în care se joacă simultan două partide și anume în etapa a 3-a, cea decisivă, din faza grupelor. Atunci prioritate vor avea partidele de top, cele considerate mai puțin importante fiind pe TVR 2.
⚽ Nu este nimic gresit daca ne gândim că Franța poate câștiga din nou Cupa Mondiala după ce a reușit in urma cu patru ani sa ridice trofeul. Trebuie însă amintit că în istoria competiției doar două naționale de fotbal au reușit această performanță. Italia a cucerit două ediții consecutive, în 1934 și 1938, iar Brazilia a fost campioană mondială în 1958 și 1962. De asemenea, Brazilia este naționala cu cele mai multe astfel de trofee.
⚽ De 20 de ani nu a mai reușit Brazilia să cucerească trofeul, de la acel 2-0 cu Germania (2002). Atunci a fost și ultima oară când am văzut-o într-o finală. La Campionatul Mondial 2022 va face parte din Grupa G, acolo unde le regăsim și pe Serbia, Elveția și Camerun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.