Cuşcuş cu legume

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de gătire: 30 min
• Gata în: 30 min
Ingrediente:
• 1 dovlecel
• 2 ardei grasi, roșu și galben
• 3 morcovi
• 1 ceapă
• 5 roșii mici
• 1/2 cub concentrat de legume
• 250 gr. cușcuș
• 400 ml apă
• 40 gr. unt
Mod de preparare:
Pentru început se face sosul de legume. Se taie morcovii rondele, ardeii în pătrăţele, dovlecelul tăiat cuburi, roșiile pe jumătate și ceapa tocată peştişori. Toate legumele se pun la fiert cu concentratul de legume şi un pic de apă. Se lasă la fiert 30 de minute, amestecând din când în când pentru a evita prinderea. Cu 10 minute înainte de servirea mesei, într-un vas, se topeşte untul, se adaugă cuşcuşul şi apa clocotită.
Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert timp de 5 minute. După aceste 5 minute, cu o furculiţă se amestecă şi se lasă să respire 2 minute. Se acoperă până în momentul servirii.
Se pun deasupra legumele fierte, se amestecă uşor şi se aduce totul la masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.