Aproape 1.000 de piteșteni și-au plătit taxele on-line!

0
0

Încă din primele minute ale anului 2023, o parte dintre contribuabilii din Pitești au dorit să își achite sumele datorate pentru anul în curs, aferente impozitelor și taxelor locale. Astfel, în data de 1 ianuarie 2023, la ora 00:17 și la ora 00:42, au fost înregistrate primele plăți on-line. În primele trei zile ale anului, 928 de piteșteni au efectuat plata taxelor și a impozitelor locale, prin platformele www.ghiseul.ro și www.primariapitesti.ro.
Față de anul 2020, numărul utilizatorilor celor două platforme a crescut cu 52,86%, în decembrie 2022! Plata on-line a acestor taxe prezintă numeroase avantaje: confort, economie de timp, precum și posibilitatea de a ști cu exactitate ce sume sunt datorate, pe categorii – impozit pe clădiri, pe terenuri, pe mijloace de transport sau taxa pentru serviciile de salubrizare. Impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri, impozitul pe mijloacele de transport și taxa de salubrizare aferente anului fiscal 2023 se pot plăti în două rate egale până la data de: 31 martie 2023 inclusiv; 30 septembrie 2023 inclusiv. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri,impozitului pe terenuri și impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an fiscal 2023, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2023 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 10%. Prin plata cu anticipaţie se înţelege stingerea obligaţiei de plată a impozitului datorat aceluiaşi buget local în anul fiscal 2023, până la data de 31 martie 2023 inclusiv.
Cuantumul impozitelor datorate se poate afla şi achita, de către fiecare contribuabil persoană fizică, persoană fizică autorizată sau persoană juridică, la adresa www.primariapitesti.ro secţiunea „Servicii on-line/Impozite şi taxe locale, informare, plată electronică, depunere declarații”, sistem disponibil din luna mai 2003, iar la adresa www.ghiseul.ro, secţiunea „Plata cu autentificare ”, de către fiecare contribuabil persoană fizică sau persoană fizică autorizată, sistem disponibil de la data de 16 iunie 2011, după autentificarea corespunzătoare în fiecare sistem. Din data de 16 iulie 2020, www.ghiseul.ro este disponibil și pentru persoanele juridice.
Informații privind depunerea online a cererii pentru emiterea credențialelor de acces pentru www.ghiseul.ro în cazul persoanelor juridice sunt disponibile la adresa www.primariapitesti.ro, secţiunea „Comunitate-Depuneri on-line”. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.