Peste 53 mii pacienți au călcat pragul Spitalului Mioveni

0
0
  • În 2022

Trăgând linie pentru anul 2022, conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni a adunat mai multe date statistice prinvind activitatea instituției în al patrulea an de funcționare, perioadă în care peste 53 de mii de pacienți au călcat pragul instituției.
Astfel, Spitalul funcționează potrivit structurii aprobate de Minister, cu 250 paturi, 10 paturi spitalizare de zi, 13 paturi de însoțitori.
Asistența medicală spitalicească este acordată în 5 secții și 11 compartimente, iar Ambulatoriul de specialitate functioneaza cu 24 cabinete.
În anul 2022 în spitalizarea continuă au fost tratați un număr de: 5.068 de pacienți, pe când în spitalizarea de zi numărul total de cazuri a fost de 16.952 de pacienți, iar la CPU s-au prezentat 15.527 de pacienți.
În Ambulatoriul de Specialitate au fost acordate un număr de 15.848 consultații, în Laboratorul Microbiologie Moleculara s-au efectuat un număr de 3.834 probe, din care 3065 PCR și 765 de teste Antigen Covid.
În același timp, în laboratorul de analize medicale s-au efectuat 373.222 de servicii de laborator/analize.

2000 persoane imunizate

Concomitent, în Centrul de permanență Făget în perioada 6 iunie – 30 noiembrie au fost efectuate un număr de 2.654 consultații. Totodată, în Centrul de vaccinare Racovița în perioada de la 1 ianuarie până la 31 martie au fost imunizate 2000 de persoane, astfel : serul Pfizer 1.788 persoane, serul Johnson 154 de persoane și serul Pfizer pediatric 58 de copii.

10 cabinete în școli

În oraș, la nivelul unităților de învățământ public preșcolar, școlar și liceal funcționează 9 cabinete medicale și 1 cabinet stomatologic.
În 2022 la cabinetele medicale școlare s-au asigurat următoarele servicii medicale:
● 15.573 de consultații medicale (examene medicale de bilanț, măsurători somatometrice, examinări cu ocazia triajului epidemiologic zilnic sau după vacanțe, afecțiuni respiratorii, digestive, genito-urinar, cefalee, etc.)
● 3596 de tratamente (testări antigen, traumatisme, plăgi, arsuri, accidente minore)
● 266 de teme de educație pentru sănătate
● 244 de consultații stomatologice (status dentar, parodonțiu, traumatisme, abcese dentare)
● 669 de tratamente stomatologice (periaj profesional, obturații, extractii dentare, sigilări dentare, fluorizări).

”Greutăți legate de birocrație!”

Managerul Spitalului Orășenesc Mioveni, Mircea Stoian ne-a spus mai multe despre activitatea avută în 2022 lși problemele întâmpinate.
”Am întâmpinat și mai multe greutăți în 2022, legate de birocrație. Altceva nu au fost, pentru că relațiile cu Casa și DSP au fost OK. Unele dintre astfel de probleme birocratice nu ai cum să le rezolvi. Sunt hârtii multe… Nu au avut de suferit pacienții din cauza lor, dar ei puteau beneficia de servicii medicale mai devreme și aici! De exemplu o operație care nu s-a putut face aici gratuit la momentul acela și ori a trebuit făcută la București ori se face de-abia anul acesta… Despre asta este mai mult vorba, intervenții care puteau fi făcute dar nu s-au făcut din cauza birocrației. Spitalul este destul de dezvoltat în momentul de față, dar pentru 2023 avem mai multe proiecte: să deschidem secții sau cabinet la cardiologie, ORL, chirurgie plastică, endocrine, diabet…” a declarat Stoian. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.