Șoferul drogat, a rănit doi oameni în accident

0
0

Pe lângă problema alcoolului la volan, în ultima vreme polițiștii argeșeni se confruntă, tot mai des, cu cea a conducătorilor drogați. Mulți șoferi, aflați sub efectul substanțelor psihoactive urcă la volan și pleacă cu mașina, încălcând legea. Mai grav este că unii dintre ei provoacă accidente, cum este și cazul unui tânăr de 30 de ani, din comuna Coșești.
S-a întâmplat sâmbătă seara, pe drumul județean 731, acolo unde un Audi A5 scăpat de sub controlul șoferului a părăsit șoseaua și a lovit un gard. Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, cei care au efectuat cercetările la fața locului, au stabilit că șoferul, Gheorghe Silviu T., de 30 de ani, din Coșești, a pierdut controlul volanului în timp ce făcea o curbă la stânga. În urma impactului cel de la volan a fost rănit. Nu doar el! Au suferit leziuni și Mario Fernando T., de 19 ani, din Coșești, cel mai probabil fratele lui, și Andreea C., de 21 de ani, din Micești. Toți au fost transportați la spital pentru îngrijirile de care aveau nevoie. După cum prevede legea, în timpul cercetărilor de la faţa locului, șoferul a fost pus să sufle în etilotest. Conducătorul auto nu consumase alcool, cu toate acestea ceva din comportamentul lui i-a determinat pe oamenii legii să-l testeze și cu Drugtest. Rezultatul a fost pozitiv. Aparatul a indicat prezența a două substanțe cu efect psihoactiv, respectiv a benzodiazepinei ( BZP) drog nou, și a canabisului. La spital lui Gheorghe Silviu T. i-au fost recoltate probe de urină și de sânge pentru a se confirma prezența substanțelor în organism dar și concentrația lor.
Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.