Americanul CJ Wilson, noul jucător al FC Argeș Basketball

0

FC Argeș Basketball a anunțat că a ajuns la un acord cu fundașul american CJ Wilson. Acesta îl va înlocui la gruparea din Trivale pe compatriotul său Trey Freeman, de care piteștenii s-au despărțit recent.
Jucător de poziția 1, el s-a născut în statul Georgia, are 28 ani și măsoară 180 centimetri.
Fundaș cu viteză și viziune pe teren, Wilson sosește la Pitești după ce a fost desemnat MVP al sezonului precedent în Suedia. CJ a evoluat pentru Jamtland, formație alături de care a jucat finala campionatului. El a încheiat experiența nordică având medii de 14.4 puncte, 7.3 pase decisive, 4.5 recuperări și 1.4 intercepții, cu 20.4 la eficiență, 58% la aruncările de două puncte, 33% la cele de la distanță și 90% la libere.

Cel mai bun stranier din Bosnia

Anterior sezonului de excepție avut în Suedia, Wilson a jucat finala Balkan League, în 2019, alături de albanezii de la Teuta. În 2021, noul vultur a primit distincția de cel mai bun jucător străin al campionatului din Bosnia&Herțegovina. CJ a absolvit Colegiul Young Harris în 2017. Wilson a jucat 9 meciuri în acest sezon competițional, pentru San Severo, în liga secundă din Italia (10.8 ppg, 3 rpg, 2.8 apg). Noua achiziție a argeșenilor va debuta în tricoul alb-violet la finalul acestei săptămâni, pe teren propriu, contra echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc.  M.D.