Americanul CJ Wilson, noul jucător al FC Argeș Basketball

0

FC Argeș Basketball a anunțat că a ajuns la un acord cu fundașul american CJ Wilson. Acesta îl va înlocui la gruparea din Trivale pe compatriotul său Trey Freeman, de care piteștenii s-au despărțit recent.
Jucător de poziția 1, el s-a născut în statul Georgia, are 28 ani și măsoară 180 centimetri.
Fundaș cu viteză și viziune pe teren, Wilson sosește la Pitești după ce a fost desemnat MVP al sezonului precedent în Suedia. CJ a evoluat pentru Jamtland, formație alături de care a jucat finala campionatului. El a încheiat experiența nordică având medii de 14.4 puncte, 7.3 pase decisive, 4.5 recuperări și 1.4 intercepții, cu 20.4 la eficiență, 58% la aruncările de două puncte, 33% la cele de la distanță și 90% la libere.

Cel mai bun stranier din Bosnia

Anterior sezonului de excepție avut în Suedia, Wilson a jucat finala Balkan League, în 2019, alături de albanezii de la Teuta. În 2021, noul vultur a primit distincția de cel mai bun jucător străin al campionatului din Bosnia&Herțegovina. CJ a absolvit Colegiul Young Harris în 2017. Wilson a jucat 9 meciuri în acest sezon competițional, pentru San Severo, în liga secundă din Italia (10.8 ppg, 3 rpg, 2.8 apg). Noua achiziție a argeșenilor va debuta în tricoul alb-violet la finalul acestei săptămâni, pe teren propriu, contra echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc.  M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.