Ministrul Ionuț Stroe anunța că înainte de a se intra în cantonamentul izolat, toți cei care o vor face trebuie să stea în izolare, acasă, 14 zile, iar apoi să fie testați pentru COVID-19.
”Procurarea și plata acestor teste trebuie asigurată de fiecare club sau federație”, a spus ministrul Tineretului și Sportului. Din momentul publicării acestui articol și până la ieșirea din starea de urgență mai sunt câteva zile. Ieșirea din starea de urgență se va face la data de 15 mai, urmând a se trece într-o stare de alertă, una în care o parte dintre restricții vor fi anulate sau relaxate. Dacă echipele din primele două ligi sunt de acord pentru reluarea campionatului în prima parte a lunii iunie, atunci sunt șanse de încheiere a sezonului conform planurilor făcute până acum. Dacă nu se va relua nici la 13 iunie, atunci va fi nevoie de un nou plan pentru încheierea luptei la titlu în prima ligă, cât și a Cupei României, pentru a anunța către UEFA participantele în cupele europene. Răzvan Burleanu a precizat două scenarii pentru încheierea actualului sezon fotbalistic. În cel de-al doilea dă exemplu campionatul Ligii 2, unde, normal, ar mai fi de disputat 14 etape, însă care are șanse să continue cu play-off pentru primele opt clasate și play-out pentru ultimele zece echipe, însă jocurile să fie într-o singură manșă, nu în două, deci ar mai fi doar șapte, respectiv nouă etape până la final.
Bogdan Stoica: ”Este singura soluţie!”
Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului FC Argeș, spune că gruparea din Trivale va depune toate eforturile pentru a respecta cerințele impuse de autorități privind reluarea antrenamentelor: ”Vom face tot posibilul să punem în aplicare măsurile stabilite de autorități. Este singura soluție pentru începerea pregătirilor și reluarea campionatului. Așteptăm lămuriri suplimentare de la FRF și în funcție de acestea vom lua hotărâri în privința începerii cantonamentului de pregătire”.
UTA şi Mioveni, promovate direct
În afară de cele două scenariu propuse până acum, cel cu disputarea restului etapelor şi cel cu play-off / play-out, Federaţia mai are un plan de rezervă pentru terminarea Ligii a II-a. : UTA și CS Mioveni, primele două clasate, ar fi declarate direct promovate, iar echipele de pe locurile 3, 4, 5 și 6 (Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid) să dispute un turneu, cu semifinală și finală, iar câștigătoarea să dispute barajul de promovare în prima ligă. În prezent, la Liga 1, sistemul este: locul 6 din play-out merge la baraj cu locul 3 din Liga 2, iar locurile 7 și 8 retrogradează. Din actualul sezon de Liga 1 mai sunt de disputat opt etape din play-off și 12 din play-out, iar din Liga 2 și Liga 3 mai sunt de jucat câte 14 runde.
Telu Stancu: “Să vedem câte echipe îşi permit!”
“Acele reguli care au fost date publicităţii iniţial se referă strict la echipele de Liga I şi la loturile olimpice. Pentru Liga II, mai era programată astăzi (n.r. joi) după-amiază o nouă videoconferinţă cu preşedinţii de cluburi. Trebuie să vedem dacă se poate începe sau nu cu aceste condiţii. Poate unele cluburi nu pot îndeplini aceste condiţii. Vă daţi seama, este vorba de două luni de cantonament, poate unii trebuie să îl facă la hotel şi costă foarte foarte mult. Urmează să vedem dacă se poate lucrul aceste şi câte echipe îşi permit!” Constantin Stancu – preşedinte executiv CS Mioveni. S.M.