4.000 de sportivi în șomaj tehnic!

0



218 structuri sportive din toată țara au aplicat pentru indemnizaţia socială de 75% din salariul mediu brut pe economie, potrivit datelor oficiale primite de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, publicate de Gazeta Sporturilor.


Majoritatea cluburilor de fotbal, dar și diverse structuri din alte sporturi, au profitat de indemnizaţia de ajutor social, pe care o plăteşte Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, după ce cluburile sportive au fost şi ele incluse în ordonanţa Guvernului Orban care prevedea sprijinirea angajaţilor cu contractul de muncă suspendat. Astfel, conform datelor trimise de ANPIS avem un număr de 3.978 participanţi la activitatea sportivă care beneficiază de indemnizaţia de ajutor social. În numărul oferit se încadrează nu doar sportivi, ci și antrenori, medici, maseuri și kinetoterapeuți.
218 solicitări trimise
Până la 30 aprilie, la nivelul agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială a fost înregistrat un număr de 218 solicitări transmise de structurile sportive pentru indemnizaţia de sprijin COVID-19, pentru un număr de 3.978 participanţi la activitatea sportivă. Procentul sportivilor este unul mic raportat la totalul numărului de solicitări pe care ANPIS l-a primit. Dacă luăm în calcul că peste 60.000 de oameni din diverse domenii beneficiază de această indemnizație, numărul sportivilor este de sub 7% .
Fotbaliștii și handbaliștii argeșeni, printre cei afectați
În județul Argeș printre structurile sportive care au solicitat șomajul tehnic se regăsește FC Argeș, echipa fanion a județului, echipa de fotbal Unirea Bascov, echipa de handbal CSU Pitești. Practic un sportiv care câștigă peste 5.429 lei lunar va primi o indemnizație de 75% adică 4.071,75 lei din care se va impozita 542,9 lei (10% impozit), 520 lei contribuția de asigurări sociale respectiv 208 lei contribuția de asigurări sociale de sănătate. După ce scădem impozitul și contribuțiile în cuantum total de 1.270,9 lei, sportivul va primi încasa o indemnizație în cuantum maxim de 2.800,85 lei (580 euro). M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.