Evenimente

0
0


-1809: Inginerul american Robert Fulton a inventat vaporul cu aburi
-1866: Alexandru Ioan Cuza, domnitorul României, este silit să abdice, ca urmare a conjuraţiei pregătite de coaliţia dintre conservatori şi liberal–radicali („monstruoasa coaliţie“)
-1929: Se înregistrează cea mai scăzută temperatură din România: -38,5 °C la Bod în Depresiunea Braşovului.
-1941: Relaţiile diplomatice dintre România şi Belgia au fost întrerupte oficial, la cererea Germaniei. Legaţia română de la Bruxelles a fost transformată în Consulat general.
-1942: Întâlnirea mareşalului Ion Antonescu cu Hitler la Cartierul general al acestuia din Prusia orientală. Conducatorului român i s–au dat asigurări că Germania nu va permite Ungariei şi Bulgariei să atace România şi i s–a cerut sporirea contribuţiei de război
-1945: Discursul primului ministru Nicolae Rădescu de la cinematograful „Aro“, în care el precizează poziţia sa şi a guvernului faţă de acţiunile PCR din ţară de preluare prin forţă a prefecturilor şi primăriilor.
-1970: Japonia a devenit cel de-al patrulea stat din lume care a lansat un satelit pe orbita Pământului
-1998: Licitaţia manuscrisului melodiei „Candle in the wind“, rescrisă special de Elton John şi de textierul său, Bernie Taupin, pentru funeraliile prinţesei Diana.
-2011: Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean, demisionează în urma a două săptămâni de proteste ale populaţiei.
-2016: Cercetătorii de la LIGO (Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory) anunţă prima observarea directă a undelor gravitaţionale. Undele gravitationale sunt generate de perturbările produse de reţeaua spaţiu-timp sub efectul deplasării unui obiect cu masa mare, precum gaurile negre.
Zile internaţionale
-Ziua internaţională a bolnavilor (proclamată la 13 mai 1992, din iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea). Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1993, iar celebrarea ei solemnă a avut loc la Lourdes. Această zi mondială se celebrează la dată fixă, 11 februarie: data coincide cu prima apariţie a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes.
-Ziua inventatorilor americani, instituită în memoria lui Thomas Alva Edison
-Ziua Europeană a Numarului unic de urgenţă 112


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.