Din poliţist, salvator de vieţi!

0

Omul zilei sau salvatorul zilei din Muscel, este un poliţist de la Biroul Rutier din Câmpulung, subofiţerul Ionuţ Rizea. Acesta era în timpul liber când a observat că un participant la trafic reacţionează ciudat la volan, astfel că nu a mai stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul omului. Reacţia poliţistului se poate spune că a fost una benefică pentru cel aflat în nevoie.
A intervenit prompt!
     Luni, în jurul orei 12.30, poliţistul Ionuţ Rizea de la Biroul Rutier, Poliţia Câmpulung, plecase de acasă de la Stâlpeni, spre Câmpulung, unde urma să-şi înceapă programul de muncă. Nicio clipă nu s-a gândit că în ziua de 24 februarie, de Dragobete, astrele i-au rezervat ceva…
     În drum spre Câmpulung, pe DN 73, pe raza comunei Schitu Goleşti, poliţistul Ionuţ Rizea a observat că din sens opus, rula un autoturism marca Dacia Logan al cărui conducător auto nu mergea tocmai pe drumul său, iar la un moment dat, a tăiat calea celor care rulau din sens opus şi s-a dus ţintă spre şanţ, pe unde a mers mai bine de 50 de metri. Poliţistul, cu ani buni de experienţă, şi-a dat seama că şoferul are probleme, aşa că imediat a oprit şi a sărit să ajute.
„A zburat domnule, i-a salvat viaţa”
     Ionuţ Rizea s-a dus la portiera conducătorului auto. Acolo a găsit un bărbat leşinat. Şi-a sunat imediat colegii săi de la 112 şi a cerut ajutor specializat, apoi a ajutat aşa cum a făcut-o şi în alte situaţii extreme. După ce s-a convins că şoferul trăieşte, Rizea, ajutat de un alt participant la trafic, i-a desfăcut centura de siguranţă conducătorului auto de 47 de ani din comuna Moşoaia, sat Hinţeşti, Iulian Ion Iordache. Acesta era leşinat, iar poliţistul împreună cu alt şofer, au udat bărbatul leşinat cu apă, i-au susţinut capul să nu păţească ceva.
     „Erau ca din filme. Noi nu mai ştiam dacă e nevoie să ajutăm sau nu, căci era poliţistul care ştia ce face, iar băiatul care îl ajuta întreba ce să facă. Pot să spun ca am oprit maşina pentru că poliţistul a zburat domnule, i-a salvat viaţa. Nu am mai trăit aşa ceva niciodată. După ceva timp, au sosit cei de la Ambulanţă, apoi şoferul leşinat a început să reacţioneze. El a spus ca are o alergie şi că a luat zinat, poate de la acea pastilă i s-ar fi făcut rău şi a ajuns să leşine. Dacă nu oprea poliţistul şi nu intervenea, omul ăsta era mort. Dumnezeu l-a trimis acolo, ce să zic…”, spune un martor al evenimentului.
Bărbatul a ajuns la spital
     Ajunse la faţa locului, echipajele de la ambulanţă i-au acordat primele îngrijiri medicale bărbatului, l-au urcat în ambulanţă şi au pornit spre CPU Câmpulung. Aici medicii l-au stabilizat, apoi i-au făcut toate analizele medicale pentru a afla ce anume i-a provocat acea stare de rău care-i putea fi fatală. Poliţistul Rizea s-a dus şi el la spital pentru a se convinge că bărbatul din Moşoaia este bine şi dacă e nevoie să îl ajute. Bogdan Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.