7 noi modele Dacia în următorii 2 ani

0
1

După ce l-a începutul lunii, Dacia a publicat pozele oficiale cu noul model electric al producătorului de la Mioveni, Uzina are în plan să lansesze în următorii doi ani numai puţin de 7 modele.
În afară de Dacia Spring, modelul electric al Uzinei de la Mioveni, niciuna dintre noile maşini nu este un model nou, ci doar facelift-uri ale actualelor vehicule produse în serie. Astfel, în această vară este plănuit să apară pe piaţă Dacia Lodgy 2 şi Dacia Dokker 2, pentru ca în toamnă să vedem în circulaţie Dacia Sandero 3 şi Dacia Sandero Stepway. La anul în primăvară, va fi lansat şi va începe producţia în serie pentru Dacia Spring – modelul electric al producătorului argeşean, însă de asemenea, va apărea şi Dacia Logan MCV 3. În fine, un nou facelift pentru Duster ar trebuie să apară pe piaţă în primăvara lui 2022.
Momentan, producția este oprită
În momentul de faţă însă, trebuie luat în calcul că, producţia la Uzina Dacia din Mioveni este total întreruptă, şi toţi oamenii sunt acasă, din cauza pandemiei de coronavirus. La momentul când s-a luat decizia opririi producţiei, adică acum o săptămână, s-a hotărât ca pe 6 aprilie oamenii să se întoarcă la muncă. O decizie finală va fi luată însă, în funcţie de evoluţia stuaţiei în ţară. În aceste condiţii, planurile producătorului de a lansa pe piaţă noile modele ar putea avea de suferit, iar acestea ar putea fi amânate, în funcţie de când se va relua munca în Uzină.
Lansare online
Tot din cauza pandemiei de coronavirus, Dacia a fost nevoită să prezinte noul model electric, online şi nu în cadrul unui salon auto. Astfel, compania a anunțat evenimentul printr-un mesaj postat pe contul de Facebook: „r-EV-oluția Dacia începe mâine”. Compania anunța initial că va prezenta, în premieră mondială, cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață, în data de 3 martie. Prezentarea urma să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, dar care a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. Apoi prezentarea modelului electric al Dacia, care se numește Dacia Spring, s-a făcut pe Facebook, așa cum au făcut și alte companii auto care urmau să-și prezinte noutățile la Salonul de la Geneva. Dacia Spring, care are la bază modelul K-ZE al Renault, va fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa, prețul fiind estimat de specialiști la până în 20.000 de euro.
Programul lansarilor Dacia din urmatorii doi ani:
– 2020 (vara): Lodgy 2 si Dokker 2;
– 2020 (toamna): Sandero 3 si Sandero Stepway 3;
– 2021 (primavara): Spring si Logan MCV 3;
– 2022 (primavara): Duster 2 facelift. S.M.

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.