Glință, singurul argeșean calificat

0
0


Până în acest moment 59 de sportivi ro­mâni și-au câștigat dreptul de a concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Printre aceștia se află și înotătorul piteștean Robert Glință.



Acesta a fost primul sportiv român care a obținut biletele de participare la competiția din Japonia. Pentru Glință este a doua calificare la JO după cea din 2016 de la Rio de Janeiro unde a întotat în finala probei de 100 m spate, terminând pe locul 8.
Șanse reale de a obține calificarea la Olimpiadă mai au încă doi sportivi argeșeni. Este vorba de judoka Alexandru Raicu de la FC Argeș-CSM Pitești și de atleta Andreea Panțuroiu, sportivă legitimată la CSM București.
Antrenament cu un robot
La finalul anului trecut, după ce a obţinut calificarea la JO Robert Glință, 22 de ani, a trecut la nivelul următor în ceea ce privește pregătirea fizică. Cel mai bun înotător al României l-a avut ca partener de antrenament pe roboțelul humanoid Nao. Conform libertatea.ro, Robert Glință, un pasionat al tehnologiei, a făcut cunoștință cu Nao înainte de antrenament. Cei doi s-au împrietenit imediat, au stat de vorbă și au făcut împreună câteva exerciții fizice. Roboțelul l-a învățat mișcări de tai chi, în vreme ce Robert s-a lăudat cu medalia de bronz cucerită la Campionatele Europene în bazin scurt de la Glasgow, în proba de 100m spate.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.