Nu au loc examene pentru obţinerea permiselor

0
0


Pentru a respecta măsurile impuse privind prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș a adaptat programul de luru. Astfel, nu vor mai avea loc examinări pentru obţinerea permiselor auto, în schimb vor fi deschise 4 ghişee destinate înmatriculărilor şi două ghişee la permise.



Au fost suspednate examinările pentru obținerea permisului auto și audiențele, încă din data de 17 martie, pentru o perioadă de 30 de zile. Nu se susţine nici proba practică nici cea teoretică, măsura putând fi prelungită. Se mențin deschise 4 ghișee la Înmatriculări și 2 ghișee la Permise de la 8.30 până la 18.30. Pentru protejarea cetăţenilor şi a personalului, în instituție se fac câte 4 igienizări pe zi. Pentru numere de înmatriculare provizorii, dealerii auto pot merge la SPCRPCIV Argeş doar cu justificare.
Radierea autovehiculelor se face din oficiu
„Începând cu data de 26 martie, operațiunea de radiere din circulație a unui vehicul uzat, participant în cadrul Programului „RABLA”, va fi efectuată din oficiu, de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor care a efectuat înmatricularea acestuia, în baza transmiterii către această instituție a certificatului de distrugere, în format electronic, de către operatorul economic autorizat care a emis acest document. Dovada radierii din circulație va fi transmisă, de îndată, titularului înmatriculării. Astfel, nu mai este necesară deplasarea proprietarilor la ghișeele Serviciului” anunţă SPCRPCIV Argeş.
Documentele îşi prelungesc valabilitatea
Reamintim că pe durata stării de urgență, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență. În acest context, permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență. Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență. SPCRCIV Argeş anunţă că aceleași reglementări se vor aplica și documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare, examinare sau preschimbare permis de conducere (ex. certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fisa medicală, dosar școlarizare etc.,) care vor expira în perioada stării de urgență. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.