Focar de infecție în zona Câmpulung!

0



25 de cazuri de coronavirus în Argeş


Creştere substanţială a numărului de cazuri de coronavirus, în Argeş, într-o singură zi! Dacă sâmbătă erau confirmate doar 14 cazuri, ieri, numărul aproape că s-a dublat, ajungând la 25. Deşi autorităţile nu confirmă, se pare că cele mai multe cazuri ar fi la Godeni, acolo unde o femeie a fost confirmată cu infecţia COVID-19, în urmă cu aproximativ o săptămână. De asemenea un jandarm de la Detaşamentul Câmpulung are coronavirus. Şi acesta are bunicii tot în comuna Godeni şi există suspiciuni că de acolo ar fi contactat virusul.


Instituția Prefectului Argeș anunţa ieri, că numărul persoanelor diagnosticate pozitiv cu coronavirus  a ajuns la 25. Creşterea spectaculoasă înregistrată într-o zi, se datorează, se pare, unui număr foarte mare de persoane depistate pozitiv în comuna Godeni. Cu toate că autorităţile nu confirmă, mai mult de jumătate cele 25 de cazuri ar fi din localitatea amintită. Valul de îmbolnăviri a fost declanşat de o femeie care lucrează la Lear şi a venit în contact cu multe persoane. De asemenea un şofer de TIR ar putea fi de asemenea un contact care la rândul său a îmbolnăvit şi alţi oameni. Încă de la depistarea pozitivă la COVID-19 a jandarmului argeşean s-a făcut referire la faptul că deşi venise în prima parte a lunii martie din Turcia, omul legii este posibil să fi luat virusul din ţară. Acesta are bunicii la Godeni şi înainte de de a fi confirmată boala îi vizitase pe bătrâni. Se spune că au fost cazuri de coronavirus confirmate la: Godeni, Curtea de Argeș, Câmpulung, Bughea, Dragoslavele. Ca urmare a situaţiei din Godeni, Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţan Argeş a cerut oficial, vineri să fie institută măsura carantinei în comuna respectivă.
4 persoane vindecate
Ieri în judeţul Argeş se aflau 532 de persoane în carantină instituționalizată, mai multe cu 20 faţă de sâmbătă.  Numărul persoanelor vindecate a rămas neschimbat, respectiv 4 persoane câte au fost anunţate şi sâmbătă. Autorităţile nu au mai furnizat detalii cu privire la numărul persoanelor izolate,  la ultima informare fiind de 5.667. Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate. Tot până ieri 148 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș și Mehedinți, au decedat. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.