700 mii de fotbalişti aşteaptă să revină pe teren

0



În România sunt peste 700.000 de practicanți de fotbal, iar dintre aceștia peste 300.000 reprezintă jucători legitimați sau participanți constanți într-o competiție fotbalistică.


Fotbalul românesc, la fel ca și cel international, traversează o perioadă dificilă, toate competitiile sunt întrerupte, iar criza afectează toate părțile implicate. FRF a realizat o statistică interesantă în ceea ce priveşte fotbalul din Ligile I, II,III, futsal, juniori şi feminin din România, iar fotbaliştii de la CS Mioveni, FC Argeş şi Unirea Bascov au fost şi ei,evident, cuprinşi în aceste date.
# Avem peste 700.000 de practicanți ai celui mai popular sport, jucători profesioniști, amatori sau români pentru care fobalul este alegerea pentru a face mișcare și a se distra.
# Peste 300.000 dintre cei care practică fotbalul o fac într-un mod organizat, adică sunt jucători legitimați sau participanți constanți într-o competiție fotbalistică!
# Federația Română de Fotbal administrează peste 50 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază (grassroots), plus cele regionale, organizate de cele 42 de Asociații Județene.
În prezent, toate competițiile fotbalistice pe teritoriul României sunt întrerupte și toate acțiunile echipelor naționale, până în luna iunie inclusiv, au fost amânate sau anulate.
CIFRELE FOTBALULUI ROMÂNESC ÎN 2020
# 52 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin și futsal sunt organizate de Federația Română de Fotbal la nivel național.
# 740 de milioane de euro este impactul estimat al fotbalului prin contribuție directă la economia locală (183 mil. €), economii în sistemul de sănătate (503,2 mil. €) și beneficii sociale (53,8 mil. €).
# 126.020 de fotbaliști legitimați, seniori și juniori, joacă în cele 22 de competiții masculine naționale organizate în România de FRF.
# 171.240 de participanți sunt în cele 17 competiții grassroots (fotbalul de bază). Dintre aceștia, 144.738 de băieți și fete cu vârsta între 8 și 12 ani s-au înscris în fazele pe școală ale celei mai importante competiții de fotbal dedicate elevilor din România, Cupa Tymbark Junior.
# 2.510 de jucătoare legitimate, senioare și junioare, activează în cele 6 competiții de fotbal feminin.
# 15.208 de băieți și fete au participat la prima ediție a Cupei Satelor, cea mai mare competiție dedicată talentelor din mediul rural organizată de FRF.
# 890 de jucători, seniori și juniori, evoluează în cele 7 competiții de futsal în România.
# 17 echipe naționale, seniori și juniori, masculin, feminin și futsal, precum și echipa națională de nevăzători, sunt administrate de Federația Română de Fotbal.
# 750 este cifra aproximativă a sportivilor ce se află în circuitul tuturor celor 17 loturi naționale.
# 100 de meciuri este media anuală a partidelor disputate la nivel de reprezentativă pentru toate loturile naționale. Acestea au în medie câte patru acțiuni pe an, cantonamente de pregătire sau premergătoare meciurilor internaționale.
# 2,5 milioane de români au privit, în medie, meciurile primei reprezentative din preliminariile EURO 2020. La nivel global, partidele au avut o asistență medie de 4,5 milioane privitori. Jocurile tricolorilor U21 din toamna trecută au fost urmărite în medie de aproximativ 1,8 milioane de români. Partidele au fost transmise de PRO TV. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.