Spărgători de locuințe și societăți, în arest

0



Marţi, au fost trei ceasuri rele pentru 3 bărbaţi din Schitu Goleşti, care sunt suspecţi de furt. Aceştia se aflau în vizorul oamenilor legii de ceva timp, pentru ca sustrăgeau din societăţi şi locuinţe diverse bunuri.


Pe data de 14 aprilie, poliţiştii musceleni, sub coordonarea noului şef al Poliţiei Câmpulung, comisar șef de poliție Iordache Marian, au descins la locuinţele celor 3 suspecţi în dosarul de furt din locuinţe şi societăţi comerciale.În fapt, cei trei suspecţi la care s-au efectuat descinderile, acţionau pe raza comunei de domiciliu, Schitu Goleşti, dar şi pe raza municipiului Câmpulung, şi sustrăgeau obiecte metalice, cazane de ţuică din cupru, practice orice putea fi valorificat rapid, iar în câteva luni, au creat un prejudiciu de 50.000 lei. “Am auzit că ar fi fost mascaţii pe la noi prin comună. Nu ştiu la cine s-au dus, dar am auzit şi eu că la nişte băieţi care furau de prin sat, dar şi de la oraş. Acum de când cu Covidul ăsta nu mai ieşim de prin curţi, aşa că nu mai ştim exact ce se petrece. Am aflat de la o cumnată că m-a sunat la telefon. Bine că i-a luat, acum după ce că e situaţia aşa de gravă de murim pe capete ca puii de găină, mai vin şi ăştia să ne fure. Ce păcat…”, spune o femeie din satul Lăzăreşti.
S-au înmulțit furturile
Oamenii din comuna de baştină a celor trei voinici, au spus că acum se vor apuca de furat mai rău că vine sărăcia: “Apăi, să te ţii furturi de acum. Eu sunt în putere, am parul la uşă, îi rup dacă îi prind prin ogradă, la orătănii, sau să îmi ia din casă, dar ce se fac ăia bătrâni? Cum se păzesc? Lacătul e pentru ăi de nu fură, pentru hoţi e vax. E urâtă situaţia, dar nu e cap de ţară, dacă aflu pe vrenu că fură prin vecinii mei pe aici, la ăştia bătrâni, eu mă duc după el. La muncă cu jigodiile astea”, spune un bărbat din Schitu Goleşti. “Ştiu că a fost spart un magazine al unui consătean. Mi-a spus de atunci, a fost şi la Poliţie, dar nu am ştiut că jigodiile sunt de la noi din sat. Ca să vezi ce putori. Aşa au înţeles ei democraţia asta, prost. Ce bine le făcea Ceauşescu că îi trimetea la muncă, la baraje, la canal, ce puşcărie domnule, pe banii noştri? Nu, la muncă, şi apoi să vezi că nu mai fac tutele astea porcării. La oamenii ăştia certaţi cu legea, de muncă le e frică. La puşcărie, doarme, mănâncă, iese la aer, ce viaţă, ca la pensiune… “, spune un alt localnic din comună.
Trei bărbați reținuți
Faptele celor 3 zmei, s-au înregistrat în decursul câtorva luni. Cei trei bărbaţi acţionau de regulă pe timpul nopţii, iar prejudicial din bunurile care li s-au lipit de mâini, se ridică la 50.000 lei. Părţile vătămate au sesizat poliţiştii musceleni, iar ca urmare a activităţii de cercetare derulată de poliţişti, s-a ajuns pe urma celor 3 bărbaţi din Schitu Goleşti: Cornel Dumitru O., de 22 de ani, George Bogdan T., de 26 de ani şi Sergiu Dragoş V., de 27 de ani, toţi din Schitu Goleşti.
Poliţiştii câmpulungeni sub coordonarea noului şef al Poliţiei Câmpulung, comisar șef de poliție Iordache Marian, au efectuat în cursul zilei de 14 aprilie 2020, cele trei perchezitii, pe raza comunei Schitu Goleşti, în dosarul de furt calificat din societăţi şi locuinţe.
Cu ocazia percheziţiilor, au fost recuperate bunuri de circa 35.000 de lei, prejudiciul total fiind estimat la circa 50.000 de lei. Mai multe persoane au fost conduse marţi, la sediul Poliţiei Cămpulung, iar audierile s-au întins până spre miezul nopţii. În urma cercetărilor, a fost identificat un agent comercial care a primit bunuri fără provenienţă legală, fapt pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. După administrarea probatoriului, cei trei bărbaţi suspecţi de comiterea infracţiunii de furt calificat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Miercuri au fost prezentaţi în faţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lân­gă Judecătoria Câm­pulung, cu pro­punere de arestare preventivă. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.