Ucigaşul jandarmului a fost dus la închisoare!

1



Sentinţă finală în dosarul de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, în cazul jandarmului argeşean care a murit anul trecut după ce a fost lovit cu pumnul de amicul său. Cei doi se întorceau de la un local, alături de alţi prieteni când s-au luat la ceartă. Sevastian Florin Teiuşeanu de 52 de ani, l-a lovit cu pumnul pe Cătălin Geabeela de 49 de ani, subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş. Acesta a căzut şi s-a lovit la cap. A murit după o lună, timp în care a stat în comă. Era tatăl a doi copii. Cel care l-a băgat în mormânt a primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni. Chiar şi aşa i s-a părut o conamnare prea mare şi a atacat sentinţa.


În noaptea de 11 spre 12 ianuarie, Cătălin Geabelea a fost lovit cu pumnul în tâmplă, fiind dus în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Medicii au decis ca jandarmul să fie transferat la Spitalul Militar din București. Pe 7 februarie, Cătălin Geabelea a murit, după ce 26 de zile de comă. Plutonierul adjutant lucra de 28 de ani în Jandarmeria Argeș.
Cătălin Geabelea era căsătorit și avea doi copii, un băiat și o fată. Fiica sa este studentă în București. Sevastian Florin Teiuşanu, individul acuzat că l-a lovit pe jandarm, a fost reținut pe 16 ianuarie și o zi mai târziu a fost plasat în arest preventiv, sub acuzația de vătămare corporală. Magistrații Tribunalului Argeș au decis să-l plaseze în arest la domiciliu. Ulterior, încadrarea juridică s-a schimbat în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Tribunalul Argeş l-a condamnat pe autor la 4 ani şi 6 luni închisoare, la sfârşitul lunii ianuarie 2020. În plus, instanţa a dispus ca bărbatul să achite daune morale de 300.000 de euro. De asemenea, acesta va fi nevoit să , plătească fiului victimei, un băiat de 15 ani, „suma de 983,29 lei/lună reprezentând 1 din venitul realizat de tatăl său, începând cu data decesului victimei, Geabelea Ion Cătălin, respectiv din data de 07.02.2019, până la majoratul minorului”. Singurul care a delcarat apel la sentinţă a fost inculpatul. Curtea de Apel Piteşti i-a respins solicitarea şi a dispus încar­cerarea lui, a­cesta fiind dus la penitenciar. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.