200 de firme au cerut şomaj tehnic pentru 34.000 angajaţi

0
  • Judeţul nostru este în primele 5 din ţară ca şi număr de firme şi peroane intrate în şomaj tehnic
  • Suma totală ce va trebui plătită este, până acum de aproximativ 24 milioane lei



Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș primeşte toată luna aprilie cererile firmelor pentru intrarea în şomaj tehnic a angajaţilor, pe perioada stării de urgenţă, cauzată de pandemia de coronavirus.


Majoritatea acestor cereri au vneit însă în prima parte a lunii, iar acum mai vin foarte puține solicitări, pentru șomaj tehnic din ultimele zile ale lunii martie. Cu toate acestea, la nivel national, cele 2000 de firme careau cerut până acum șomajul tehnic pentru 34.000 de angajați, situează Argeșul în primele cinci județe din țară ca și număr de astfel de șomeri, din cauza COVID 19. Pe primul loc, în acest top, este evident Bucureștiul cu zeci de mii de firme, și apoi Clujul.
Revenind la situaia de la nivelul județului nostrum, directorul AJOMFM Argeș, Nicolae Bădescu ne-a spus mai multe: „S-au cam înregistrat toate cererile pentru martie, deşi toată luna aprilie se pot depune cererile pentru şomaj tehnic din luna martie. Numărul cererilor care vin acum este însă foarte mic, foarte multe au venit în prima parte a lunii. De asemenea, aşteptăm bugetul ca să facem plăţile pentru şomajul tehnic. Nu am făcut decât o tranşă de plăţi deocamdată. Sperăm ca în aceste zile să intre banii ca să le dăm drumul mai departe, oamenilor. Avem cam 2000 de firme care au cerut şomaj tehnic pentru aproximativ 34.000 persoane. Iar de plată sunt în jur de 24 milioane lei în total. În prima tranşă nu am dat decât aproximativ 5 milioane, pentru că restul banilor sunt alocaţi după rectificare, care a fost făcută joi, înainte de Paşte” S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.