Măştile de protecţie, 2,5 lei din 15 mai

1Odată cu ridicarea Stării de Urgenţă, din 15 mai, în România va deveni obligatoriu purtarea măştii de protecţie. Problema în momentul de faţă, este că acestea se găsesc la preţuri foarte mari, por­nind de la 5 lei, diverse modele şi ajungând pînă la 10 lei.


Acest lucru va fi însă reglementat în perioada următoare, după cum spune Ministrul Economiei Virgil Popescu, care a declarat la digi24.ro că există o preocupare majoră ca din 15 mai românii să poată cumpăra măști de protecție cu preț în jurul a 2 lei. „Mă preocupă ca din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, și cu impunerea obligativității purtării măștii în spațiile închise în România, să se găsească măști de protecție în rețelele de retail sau farmacii, unde pot fi cumpărate foarte ușor si să aibă un preț rezonabil. Mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei – 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față. Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locații. Asigur românii că Ministerul Economiei se va ține de acest obiectiv”, a spus Virgil Popescu. Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat de asemenea, săptămâna trecută că purtarea măştilor în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va fi obligatorie și că măsura va fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România. Întrebat dacă vor fi controale și vor fi sancțiuni pentru cei care nu poartă masca, premierul a confirmat: „Cu siguranţă vor fi sancţiuni. Nerespectarea oricărei obligații va fi sancționată. Pentru persoanele defavorizate, aflate în stare de vulnerabilitate, vom căuta un mecanism prin care să punem la dispoziţie aceste măşti necesare într-o cantitate suficientă”, a anunțat premierul. S.M.


1 COMENTARIU

  1. pai de ce 2,5 lei?inainte erau 50 de bani si nu cumpara nimeni,afacerea cu masti si materiale neprotejante impotriva covid, continua, sa dea falimentul in ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.