BCM U Pitești va cere anularea sezonului!

0
  • Federația Română de Baschet ia în calcul înghețarea campionatului



La aproape două luni de la suspendarea Ligii Naționale de Baschet Masculin din cauza pandemiei de Coronavirus, oficialii Federației Române de Baschet se gândesc din ce în ce mai serios să anuleze acest sezon competițional. Anunțul a fost făcut de Horia Păun, președintele acestui for.


După data de 15 mai cînd starea de urgență va fi ridicată, echipele își pot relua antrenamentele , dar în condiții speciale. Majoritatea echipelor de baschet masculin se confruntă și cu alte probleme în afară legate de cele cauzate de această pandemie. Majoritatea baschetbaliștilor străini au plecat acasă iar dacă vor reveni în România vor sta în izolare două săptămâni înainte de începerea antrenamentelor. Oficialii BCM U FC Argeș Pitești optează pentru anularea acestui sezon competițional
Păun: ”Nimeni nu are infrastructura și puterea financiară pentru reluarea competiției”
Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet spune că șansele de a termina acest campionat sunt destul de mici, având în vedere măsurile foarte stricte impuse de autorități pentru reluarea competițiilor:
”În condițiile acestea, există o posibilitate să repornim Liga Națională. Însă, e greu de crezut că putem face acest lucru atât timp cât înainte de cantonament jucătorii trebuie să stea în izolare. Condițiile sunt destul de stricte. Mă tem că în afară de fotbal și echipele olimpice, nimeni nu are infrastructura și puterea financiară de a relua competiția. Calendarul nostru și contractele din baschetul românesc la nivel de seniori sunt până la finalul lunii mai. Urmează să avem niște discuții cu reprezentanții cluburilor, să vedem ce și cum. Dar, la ultima întâlnire, marea majoritate și-a manifestat dorința de a încheia pentru că mulți dintre ei și-au trimis sportivii acasă. Deja suntem de două luni în izolare, mai sunt încă două săptămâni. E greu de presupus că vom putea reveni la forma inițială a sportivilor” a declarat șeful FRF pentru baschet.ro. Rămâne de văzut care va fi decizia Federației Române de Baschet după următoarea discuție cu reprezentanții cluburilor din Liga Națională.
Șerban:”Nu mai este timp pentru reluarea antrenamentelor”
Oficialii BCM U FC Argeș Pitești sunt de acord cu anularea acestui sezon competițional: ”Din punctul meu de vedere, nu se mai poate reporni Liga Națională. Contractele jucătorilor expiră la data de 31 mai. Efectiv nu mai este timp pentru reluarea antrenamentelor pentru că majoritatea jucătorilor străini au plecat acasă. La revenirea în România ar trebui să intre pentru două săptămâni în izolare. La discuția pe care Federația Română de Baschet o va avea cu reprezentanții cluburilor, BCM U FC Argeș Pitești va opta pentru anularea acestui sezon competițional” ne-a declarat Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș, care are în subordine și echipa de baschet masculin a Piteștiului.
Căprărescu: ”Nu cred că jucătorii își doresc să revină în România”
Sorin Căprărescu, managerul BCM U FC Argeș Pitești, este convins că sezonul va fi anulat: ”Președintele Horia Păun are dreptate când spune că sunt șanse foarte mici de reluarea competițiilor de baschet. Toate echipele și-au trimis sportivii acasă, iar cei rămași sunt în autoizolare la domiciuliu și fac doar antrenamente individuale date de staff-ul tehnic. E foarte puțin probabil să mai reluăm sezonul. Nu avem infrastructura necesară și ar trebui să ținem jucătorii izolați într-un cantonament. Acest lucru presupune costuri suplimentare. A doua problemă este aducerea jucătorilor înapoi. Ar trebui făcute noi contracte. Ei știu că dacă vin în România, intră în carantină două săptămâni. Vor trebui să vină fără familii. Nu cred că își doresc să se reîntoarcă având în vedere condițiile stricte. Vor prefera să mai stea o perioadă alături de familii și să se reîntoarcă când riscul de infectare va fi foarte mic sau va dispărea. La următoarea videoconferință se va pune din nou în discuție reluarea campionatului, dar mai mult ca sigur majoritatea echipelor vor dori înghețarea sezonului, așa cum au spus la prima întâlnire. Vom vedea ce soluție se va găsi pentru încheierea acestui sezon, echipele care vor juca în cupele europene, echipele care vor retrograda, modalitatea de reluare a viitorului sezon”.  M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.