La un pas de promovare!

0
  • CS Dacia Mioveni a participat la videoconferința organizată de FRH cu cluburile
  • Sezonul la handbal s-ar putea încheia acum n Argeşecele sunt pe locul doi şi o variantă de terminare a Diviziei A este cu accederea a trei echipe în Liga Florilor



Luni, Federația Română de Handbal a organizat o videoconferință cu reprezentanții cluburilor din Liga Florilor și din Divizia A. Președintele Federației, Constantin Dedu, a dorit să afle care este situația momentului la fiecare club, dacă sunt probleme medicale, financiare și ce observații sunt din partea cluburilor în legătură cu modalitatea de încheiere a sezonului competițional, acordarea titlului de campioană, retrogradare și promovare.


Din staff-ul de conducere al CS Dacia Mioveni au participat la videoconferință, Președintele CS Dacia Mioveni 2012, Tudora Laurențiu și directorul sportiv Constantin Ciobanu. De asemenea, primarul Mioveniului, Ion Georgescu a fost şi el de faţă la aceste discuţii. Președintele a prezentat punctul de vedere al clubului, prin care a eviden­țiat desigur, obiectivul anunțat, calificarea în Liga Națională, justificat de evoluția foarte bună din campionatul diviziei A, în care Dacia s-a detașat ca lider al seriei C și are al doilea coeficient de performanță al diviziei, după CSM Galați.
Promovează 3 echipe
Majoritatea cluburilor au fost de părere că, ținând cont de criteriile de reluare a antrenamentelor stabilite de MTS, nu există suficient timp pentru ca handbalistele să se poată antrena, măcar mulțumitor, pentru un joc de echipă, înainte de 19 iunie, când s-ar fi luat în calcul disputarea turneelor de calificare.
Incertitudinea evoluției pandemiei coronavirus duce, din păcate, spre încheierea oricărei speranțe de a se mai juca ceva pe teren și înghețarea actualului sezon competițional.
De asemenea, majoritatea cluburilor au susținut ideea încheierii sezonului fără retrogradare din Liga Florilor și promovarea a trei echipe din Divizia A, după criteriul coeficientului calculat în sistem norvegian.
Decizia finală, pe 18 mai
Dacia Mioveni nu are probleme medicale cu jucătoarele și are garanția finanțatorilor pentru susținere în Liga Națională. Preocupat ca Dacia Mioveni să nu fie nedreptățită de deciziile ce vor tranșa încheierea acestui sezon, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a ținut să afle nemijlocit care sunt opiniile cluburilor. După această întâlnire consultativă, Consiliul de Administrație al FRH va lua decizia finală în data de 18 mai, atât pentru Liga Florilor , Divizia A, cât și pentru Cupa României. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.