3 arestaţi preventiv, 6 în arest la domiciliu!

0
  • Cazul: Droguri vândute deţinuţilor de un gardian



În urma percheziţiilor efectuate marţi, la cele două grupări de trafic de droguri, au fost reţi­nuţi 9 dintre cei 15 inculpaţi. Toţi au fost pre­zen­taţi Tribunalului Argeş cu propunerea de ares­tare preventivă. Cele două dosare au fost trimise la Tribunalul Argeş acolo unde judecătorii au luat decizii total opuse. Astfel, trei dintre inculpaţi au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, între ei şi gardianul de la Penitenciarul Mioveni şi ceilalţi 6 au primit mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat 11 de percheziții în Piteşti, Bascov şi Mioveni, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracționale specializate în săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, formă continuată. În dosar sunt 15 suspecţi care formau două grupări. Aceştia vindeau droguri şi substanţe etnobotanice, tinerilor de liceu şi chiar din şcoală generală. În timpul anchetei s-a stabilit că un angajat de la Penitenciarul Mioveni, consumator de droguri a devenit şi traficant. Acesta vindea substanţele halucinogene deţinuţilor din penitenciar prin intermediul unui alt deţinut care le plasa şi încasa banii în locul său.
Vindea cu 100 de lei doza, preţul fiind dublu faţă de cel practicat în afara penitenciarului, după cum au stabilit anchetatorii.
Deciziile pot fi atacate cu apel
După descinderi au fost duşi la audieri mai mulţi suspecţi şi martori, iar pe numele a 9 dintre inculpaţi au fost emise ordonanţe de reţinere. Ionuţ Liviu P. de 28 de ani, Mihai Răducu D., de 19 ani, şi Cristian Andrei M. de 26 de ani, au fost prezentaţi ieri, la Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă, într-unul dintre cele două dosare. Cererea a fost admisă de instanţă, cei trei primind mandate pe câte 30 de zile. În cel de-al doilea dosar au fost reţinuţi: Claudiu Adrian L., de 23 de ani, Marian Titel M., de 23 de ani, Andrei Emilian B., de 24 de ani, Antonio Cristian S., de 20 de ani, Alexandru J., de 20 de ani şi Cezar Constantin S., de 27 de ani.
În acest dosar, sur­priză! Judecătorul a respins cererile şi a dispus arestul la domiciliu pentru câte 30 de zile, pentru toţi cei şase! Decizia nu este definitivă în niciunul dintre cele două dosare, ambele putând fie atacate cu apel de către DIICOT. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.