Glință își reia pregătirea pentru Olimpiadă

0
  • Înotătorul piteștean va intra în cantonament la Izvorani



Sportivii de la loturile olimpice ale României au intrat de ieri în cantonament în Complexul Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a pregătit baza pentru primul val al performerilor calificați deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sau în curs de calificare.


Primii ajunsi la Izvorani au fost cei din lotul olimpic de judo. Cei 12 sportivi, printre care se numără piteștenii Alexandru Raicu și Elena Stere, dar și cei patru antrenori, au fost testați de COVID-19 după care au fost cazați în complex. Mâncarea le-a fost livrată la ușă conform recomandarilor. Chiar dacă pentru două săptămâni vor suporta un regim închis toți abia așteptau să se poată antrenă din nou împreună. În cantonamentul de la Izvorani urmează să intre și înotătorul piteștean Robert Glință, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo care vor avea loc în 2021. Cei 152 de sportivi care urmează să intre în cantonamente centralizate fac parte din loturile olimpice de canotaj (96 de sportivi), haltere (7), box (2), kaiac-canoe (5), judo (12), lupte (12), gimnastică artistică (6), natație (5), baschet (7).
”Totul este în regulă”
Președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi au vizitat baza sportivă săptămâna trecută pentru a se asigura că toți cei care se vor pregăti în regim închis la Izvorani sunt în siguranță. “Totul este în regulă, traseele sunt marcate, practic nu va fi ceva foarte diferit pentru sportivi, va fi o procedură asemănătoare celei de intrare într-un sat olimpic. Așa am gândit această procedură, să fie cât mai prietenoasă cu sportivii. Nu este ceva cu mult diferit de o cazare într-un sat olimpic. Așa că sportivii sunt obișnuiți, antrenorii sunt obișnuiți”, a precizat președintele COSR.  M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.