Andrei Aron la mâna lui Liviu Țâroiu

0
  • La Spitalul Municipal Câmpulung



Chiar dacă actua­lul manager al spitalului municipal Câmpulung, Andrei Aron a primit printr-un ordin de ministru prelungire de a rămâne în funcție și pe perioa­da stării de alertă a ajuns potrivit noilor prevederi intrate în vigoare la mâna primarului Liviu Țâroiu.
­


Pe surse se tot încearcă o “înscăunare” forțată a fostului manager prin tot felul de diversiuni. Nu se mai ține cont de faptul că spitalul Câmpulung a fost focar Covid-19, că angajații spitalului nu au beneficiat pe perioada pandemiei de echipamente corespunzătoare, sub pretextul că nu sunt fonduri, că sponsorizările erau întoarse la fel de repede cum veneau, că fostul manager Nicolae Alexe s-a gândit doar la poziția sa socială, nici de cum la viața muscelenilor, refuzând, în nenumărate rânduri aparatul de testare rapidă în valoare de 100.000 de euro. În ziua în care a fost amenințat cu schimbarea, fostul director a făcut cererea de achiziție a aparatului PCR, municipiul Câmpulung cu cele mai multe cazuri de Covid -19 fiind ultimul din județ care încă nu are aparatul pus în funcțiune, pentru că s-au băgat numai bețe în roate. Parlamentul a încuviinţat miercuri, 20 mai, cu 372 de voturi „pentru” şi 37 „împotrivă”, Hotărârea de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, privind starea de alertă, în baza Legii nr. 55 din 15 mai 2020. Astfel, prin intrarea în vigoare a noilor prevederi, primarul Liviu Ţâroiu are toate pârghiile să-l demită pe managerul interimar al spitalului Câmpulung, Andrei Aron, chiar dacă acesta a fost menţinut pe funcţie şi pe perioada stării de alertă, prin hotărâre a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.
Pentru a evita o polemică, primarul Liviu Ţâroiu nu-l demite încă pe managerul spitalului municipal, Andrei Aron. Deocamdată, a înaintat Ministerului Sănătăţii o adresă prin care a solicitat un punct de vedere vizavi de intrarea în vigoare a noilor amendamente ale Legii nr. 55 din 15 mai 2020. Nu am luat încă hotărârea. Fac o adresă la Minister (nr. Sănătăţii) să ia act de Legea care a intrat în vigoare ieri (n.r. 20 mai) şi să-şi spună poziţia vizavi de ordinele care l-a dat ministrul de numire şi de suspendare în starea de alertă. Aştept răspunsul şi după aceea iau o măsură. Nu fac dispoziţie până nu mi-e clar, eu consider că aşa ar trebui să fie. În baza legii care s-a publicat nu mai sunt spitalele la ei (nr. Ministerul Sănătăţii) şi sunt la noi, ar trebui să dea ordin de încetare. Dacă a dat un ordin de numire trebuie să-l suspende, că nu mai poate fi, că trebuie să-l dea primarul. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.