Hotelurile şi restaurantele vor să reducă tarifele

0
  • În sezonul estival turiștii vor găsi prețuri mai miciHotelierii și patronii de restaurante vor să mențină prețurile din 2019 sau chiar să le reducă. Aceasta este concluzia la care au ajuns membrii Fede­raţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) în cadrul unei videoconferinţe organi­zată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).


„Pentru această vară, niciun coleg de-al meu nu şi-a propus să mărească tarifele în ceea ce priveşte prestaţiile de servicii turistice. În hotelărie, în serviciile turistice, la pensiuni, la hoteluri, pe litoral, în balnear, nimeni nu şi-a propus să mărească tarifele, dimpotrivă, şi-au propus să facă, pe anumite perioade, oferte speciale cu scăderea tarifelor”, a afirmat Dragoș Răducan, , prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc . La rândul său, reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Octav Dura, a precizat că membrii acestei asociaţii se gândesc să opereze scăderi de preţuri şi nu scumpiri. „Nici noi nu ne-am gândit la acest lucru, dimpotrivă, ne gândim la scăderi”, a menţionat reprezentantul organizaţiei menţionate.
Investițiile obligatorii, susținute parțial sau total de Guvern
Şeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a susţinut că Guvernul va susţine financiar investiţiile făcute în domeniul turistic pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. „Guvernul, prin Ministerul Economiei, va susţine parţial sau total acele investiţii obligatorii în urma restricţiilor impuse de către criza covid, tocmai pentru a veni în sprijinul menţinerii preţurilor, pentru o protecţie atât a operatorilor, cât şi a clienţilor pe care aceştia îi vor avea”, a menţionat Răzvan Pîrjol. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.