Director trimis în judecată de DNA

0
  • Acuzat că şi-a făcut construit ponton din bani publici



Un fost director al SC Hidroelectrica SA Curtea de Argeş a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cel de-al doilea dosar. Primul ajuns pe roul instanţei din 2016, mai are mult până să ajungă la final. De această dată, Constantin Metehoiu, despre el fiind vorba, este acuzat că ar fi construit ilegal un poton pe un teren situat la marginea lacului Vidrau, teren ce-i aparţine. Mai mult, toate cheltuielile generate de această investiţie au fost achitate din banii Hidroelectrica, spun procuroii, în documente fiind precizată o altă lucrare, din cadrul societăţii, că să poată fi justificată plata.


Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Metehoiu este acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, fapte petrecute în 2011, pe vremea când era director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății Comerciale de Producere a Energiei Electrice „Hidroelectrica” – S.A. București.
Prejudiciu de peste 300.000 lei
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut: „Inculpatul Metehoiu Constantin, prevalându-se de funcția deținută, ar fi încălcat mai multe dispoziții legale, în contextul în care, în cursul anului 2011, folosind resursele societății pe care o administra, ar fi construit pe propriul teren aflat pe malul lacului Vidraru, fără autorizație, o construcție metalică pentru deservirea unui ponton plutitor pentru exploatarea ambarcațiunilor sale în cadrul unor activități de agrement pentru turiști. Concret, inculpatul ar fi încălcat prevederile Legii 500/2002 privind finanțele publice și ale OUG nr.119/1999 privind controlul financiar preventiv. Ulterior, în cursul anului 2012, inculpatul ar fi semnat două ordine de plată și ar fi asigurat decontarea unor facturi către firma executantă a lucrărilor și cea de proiectare, în condițiile în care documentele atestau în fals că respectiva construcție s-ar fi realizat (scriptic) la Barajul Vâlsan, când în realitate fusese realizată la locația menționată mai sus. Pentru una dintre facturi, inculpatul Metehoiu Constantin ar fi determinat două persoane cu atribuții financiare, aflate în subordinea sa, să acorde vizele de acceptare la plată și de control financiar preventiv fără ca ele să cunoască faptul că structura era deja executată. Prin acțiunile realizate de inculpat s-ar fi produs un prejudiciu de 325.879 lei bugetului S.C. Hidroelectrica S.A., sumă cu care această societate s-a constituit parte civilă în cauză”, se precizează în document. În toimpul cercetărilor efectuate procurorii au dispus măsuri asiguratorii pe mai multe bunuri ce-i aparţin lui Constantin Metehoiu. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeş. În anul 2016, Constantin Metehoiu a fost trimis în judecată fiind acuzat că ar fi atribuit unor firme de casă lucrări cu dedicaţie. Procesul se judecă, la Tribunalul Argeş dar nici până acum nu s-a soluţionat. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.