Economia reîncepe să funcționeze

0



Prețurile producției industriale au scăzut cu 1,6%
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date miercuri publicităţii, preţurile producţiei industriale per total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,6%, în aprilie 2020, faţă de aceeaşi lună din anul precedent.


Conform INS, în luna aprilie 2020, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,64% faţă de luna martie 2020. Pe marile grupe industriale, în aprilie 2020, faţă de aprilie 2019, statistica INS arată creşteri de preţuri în cazul industriei bunurilor de capital (+4,32%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,84%), industria bunurilor de uz curent (+4,61%). În cazul industriei energetice se constată o scădere de 15%, iar în industria bunurilor intermediare se observă o reducere de 0,04%. În producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat se remarcă o creştere de 0,91%, în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare de 4,68%.
În industria prelucrătoare se observă o scădere de de 1,75%, iar în industria extractivă s-a consemnat o scădere a preţurilor cu 10,84%. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.