Protocolul medical de reluare a competițiilor

0



Totodată, Comite­tul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința de la data de 5 iunie și ”Proto­colul medical de re­luare a competiți­ilor”. ”Acesta a fost elaborat de Comisia Medicală a FRF în urma consultărilor avute cu reprezen­tanți ai Ministerului Sănătății, Ministe­ru­lui Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Națio­nal de Sănătate Publică.


Ce specifică protocolul medical
Setul de măsuri prevăzute în prezentul regulament au ca scop reducerea la maximum a riscului de apariție a unui focar de COVID-19 în rândul echipelor de fotbal care vor relua competiția. Cu toate acestea, riscul nu poate fi niciodată eliminat cu totul. Ca atare, se impune vigilență permanentă și un grad ridicat de conformare voluntară din partea tuturor celor implicați, de la jucători și staff tehnic la personalul auxiliar. Simptomatologia COVID-19: Cele mai comune sunt: febră, dificultate în respirație (creșterea frecvenței respiratorii), tuse, durere în gât, stare de oboseală, dureri musculare, etc. Simptome mai rare: dureri de cap, greață, diaree, alte simptome. Reluarea competiției de fotbal nu se poate face mai devreme de 4 săptămâni de la data la care echipele de fotbal și-au putut relua programul de pregătire în regim de cantonament, în conformitate cu prevederile Ordinului Comun 565/806/13.05.2020 al Ministrului Tineretului și Sportului și al Ministrului Sănătății. Această perioadă este necesară pentru acomodarea sportivilor la regimul de efort și pentru prevenirea accidentărilor grave în timpul jocului. De asemenea, reluarea competiției depinde și de: îndeplinirea cu strictețe de către toate cluburile care doresc să participe la competiție a condițiilor descrise în Ordinul Comun 565/806/13.05.2020 al Ministrului Tineretului și Sportului și al Ministrului Sănătății; inexistența unui focar de infecție cu COVID 19 în rândul cluburilor care doresc să participe la competiție în decurs de o lună de la începerea pregătirii; situația epidemică generală din țară. Pe toată durata competiției, cluburile care participă trebuie să îndeplinească aceleași condiții descrise în Ordinul Comun mai-sus menționat.
Calendarul de testare
Înainte de începerea competiției echipele vor trimite la FRF, nu mai târziu de 12 iunie (medical@frf.ro ) un tabel cu componenții clubului care au fost testați RT-PCR pentru COVID-19 (jucatori, antrenori, etc.), data testării, rezultatul testării, tabel asumat de conducerea clubului. Testarea jucătorilor, a staff-ului tehnic, staff-ului medical, și a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament și la meciuri) se va face după cum urmează: T3 – cu 2/3 zile înainte de primul meci– RT-PCR (opțional și test serologic pentru IgM și IgG Covid-19) T4,T5,T6…din 14 în 14 zile – RT-PCR În cazul unei persoane depistate pozitiv la un test RT-PCR pentru COVID-19, se vor pune la dispoziția FRF și testările precedente ale persoanei: cele din cantonament si cele din perioada meciurilor. Testarea arbitrilor se face după cum urmează: T0 – cu 2/3 zile înainte de vizita medicală obligatorie – RT-PCR (opțional și test serologic pentru IgM și IgG Covid-19) – valabil pentru toți arbitrii ce vor putea fi delegați la meciurile restante din acest sezon; T1, T2, T3…. din 14 în 14 zile – RT-PCR; Dacă vreunul din arbitri dezvoltă simptome COVID-19 se izolează și se testează RT-PCR; Se vor testa toți arbitrii ce pot fi delegați în acel interval de timp. Testarea RT-PCR a delegatului de joc se va face cu 2 zile înainte de cea a jocului. Testarea ofițerilor de control doping ce vor fi delegați pentru meciuri se va face cu 2 sau 3 zile înainte de meci, folosind metoda RT-PCR. Dacă, în orice moment, una dintre persoanele menționate dezvoltă simptome COVID-19, aceasta se izolează și se testează RT-PCR. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.