Şi-a terorizat părinţii, soţia şi copiii

0
  • Un bărbat din comuna Săpata



Un bărbat în vârstă de 41 de ani, a băgat spaima în părinţii săi, soţie şi cei doi băieţi. De teamă cei cinci au cerut instanţei un ordin de protecţie. Acesta a fost emis pe o perioadă de 5 luni. Când se îmbăta, Nicolae B. se ducea peste membrii familie sale şi îi ameninţa. Marţi a încălcat din nou ordinul! Înarmat cu un topor, a distrus tocul uşii ca să poată intra în casă unde se refugiaseră părinţii şi soţia. A fost reţinut pentru 24 de ore.


Nicolae B. locuia împreună cu părinţii lui, soţia şi cei doi băieţi. Lucra ca şofer de TIR. La sfârşitul lunii octombrie anul trecut, acesta a fost prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. I-a fost suspendat permisul, pierzându-şi locul de muncă. A fost trimis în judecată. După ce a rămas fără serviciu, omul a căzut în patima alcoolului. Când bea îşi pierdea controlul şi provoca scandal cu cei dragi. Sătui de ieşirile violente ale acestuia, tatăl său, în vârstă de 66 de ani, mama de 61 de ani, soţia de 31 de ani, au înaintat instanţei o cerere pentru emiterea unui ordin de protecţie. Judecătoria Costeşti a admis cererea pe data de 23 aprilie 2020. Potrivit sentinţei bărbatul a fost evacuat temporar din imobil şi nu avea voie să se apropie la mai mult de 50 de metri de cei trei dar şi faţă de cei doi copii. S-a mutat într-o altă proprietate a familiei situată la numai câteva sute de metri.
A spart uşa cu toporul
O lună mai târziu, mai exact pe 29.05.2020 a fost condamnat în dosarul de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Instanţa a dispus împotriva lui o condamnare de 1 an şi 6 luni, cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă. După hotărâre, Nicolae B. s-a apucat şi mai rău de băutură şi a încălcat ordinul de protecţie, mergând deseori la locuinţa părinţilor şi ameninându-i. Marţi bărbatul şi-a ieşit din minţi! Beat criţă, s-a dus în jurul prânzului la locuinţa în care se aflau mama, tatăl şi soţia. Când l-au văzut, aceştia s-au încuiat în casă. Furios că nu poate intra bărbatul a luat un topor şi a distrus tocul uşii, intrând în imobil. Au fost sesizaţi polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului. Oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de încălcare a măsurilor dispuse printr-un ordin de protecție, amenințare și distrugere. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Împotriva lui a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.