Pleșcaviță

0



Ingrediente:
500 gr. carne de vită tocată
1 ceapă mică
1 cățel mare de usturoi
1/2 linguriță piper
1 linguriță rasă sare
1/2 linguriță chimen măcinat
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță scor­țișoară
Mod de preparare:
Pleșcavița este un fel de mâncare aromată, cu origini balcanice, care provine din Serbia, unde poartă denumirea de „pljeskavica’.
Se taie ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Când începe să se înmoaie, se pune într-un vas separat și se lasă la răcit. Se pisează bine usturoiul. Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu usturoiul pisat și cu condimentele și se pasează apoi într-un robot de bucătărie, până devine ca un aluat. Se modelează aluatul din carne sub forma unei bile și se lasă la frigider timp de o oră. Cât bila de carne stă la frigider, puteți pregăti o garnitură: cartofi prăjiți, piure sau salată de varză. Aluatul din carne îl împărțim în patru bile, pe care le aplatizăm apoi cu mâinile unse cu ulei, până când ajung la grosimea de 1 centimetru. Chiftelele se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon sau pe grătar. Se servesc calde, cu chifle și garnitură.