”Vreau medalia de aur la Olimpiadă!”

0
  • Piteșteanul Robert Glință a început pregătirea în bazin



După luni de antrenamente în mijlocul sufrageriei şi alergare în pădure, primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo a început pregătirea în bazin. Înotătorul piteștean, Robert Glință a revenit cu mult entuziasm la antrenamente, dar și cu ambiții mari.


Chiar dacă nu a luat contact cu apa în ultimele două luni, Robert nu a lăsat pandemia provocată de noul coronavirus să îi afecteze forma sportivă. ”Ne-am stors creierele ca să încercăm să ne menţinem condiţia fizică la cel mai înalt nivel posibil. În ultima perioadă am reuşit să facem rost în sfîrşit de nişte greutăţi, de nişte gantere care ajung până la 40-50 kg şi am reuşit să facem şi hipertrofie musculară. Iar pe lângă alergare pentru mărirea capacităţii aerobe, am avut şi un simulator. Cu care am încercat să simulez mişcarea de care aveam parte în apă” a spus sportivul piteștean la TelekomSport.
Lipsa competițiilor, o problemă
Glință spune că odată cu amânarea Jocurilor Olimpice, pentru sportivi a apărut o nouă problemă: lipsa competiţiilor internaţionale: ”Eu sper şi cred că vor apărea competiţii în a doua parte a acestui an. Şi voi participa cu foarte mare entuziasm. Ar fi destul de chinuitor pentru că apare monotonia de a te pregăti în fiecare săptămână şi lună fără a avea o etapă de pregătire, de verificare. Obiectivul meu este să câștig medalia de aur la Tokyo” a încheiat Robert.
2021, un an bogat în competiții
Robert Glinţă a fost primul sportiv român care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înotătorul în vârstă de 22 de ani a realizat pe 27 aprilie 2019 baremul olimpic în proba de 100m spate în cadrul unui concurs de la Guangzhou (China). Conform noilor date anunțate de Federația Internațională de Natație, anul 2021 va fi unul foarte încărcat pentru Robert. Glință va participa anul viitor la Olimpiada de la Tokyo care se va desfășura în perioada 23 iulie-8 august 2021, dar și la Campionatul European de la Kazan(2-7 noiembrie) și Campionatul Mondial de la Abu Dhabi(13-18 decembrie).
Palmares bogat la doar 22 de ani!
La cei 22 de ani ai săi, înotătorul argeșean are în palmares patru medalii internaționale. În 2015, a devenit campion mondial de juniori în proba de 100m spate și a fost deținătorul recordului mondial de juniori în aceeași probă. La seniori, are două medalii de bronz la Campionatele Europene în bazin scurt, ambele în proba de 100 m spate, cucerite in 2017 (Copenhaga) și 2019 (Glasgow). În bazin lung, înotătorul este vicecampion european, după argintul cucerit în 2018, la Glasgow, în proba de 50m spate. Robert Glință va bifa la Tokyo cea de-a doua sa participare la Jocurile Olimpice. La ediția din 2019, de la Rio de Janeiro, pe când avea doar 19 ani, piteșteanul a produs supriza de a se califica în finala probei de 100m spate, pe care a încheiat-o pe locul al 8-lea. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.