17 elevi au avut cazuri speciale!

0
  • Evaluare Naţională în vreme de pandemie!



Ieri pentru elevii de clasa a VIII-a a fost un moment important al vieţii! Peste 5.000 de copii din ju­deţul Argeş au susţinut Evaluarea Naţională la limba şi literatura ro­mână. Au fost luate măsuri specia­le având în vedere pandemia de coronavirus. Nu au existat inci­den­te la examene, nefiind elimi­nat nici un elev. În plus, niciun copil nu a avut temperatură mai mare de 37,3 grade pentru a nu putea susţine examenul. Inspecto­rul general şcolar Dumitru Tudosoiu ne-a vorbit despre cum a decurs examenul.


Având în vedere pandemia de coronavirus, Evaluarea Naţională din acest an s-a ţinut îl alte condiţii faţă de cele din anii precedenţi. Au fost luate măsuri speciale de dezinfecţie, iar copiii au primit la intrare măşti de protecţie, fiindu-le măsurată temperatura.
În cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş s-au înscris la proba pentru limba şi literatura română 5.451 elevi. Nu s-au prezentat toţi, fiind în jur de 300 de absenţi. „ La ora 11.00 s-a terminat proba de limba şi literatura română. S-a încheiat cu bine. Nu am avut nici un copil cu temperatură mai mare de 37,3 grade, nu am avut nici un copil eliminat. În judeţul nostru au fost 130 de şcoli participante, fiind înscrişi 5.451 elevi. Au lipsit 319 elevi. Miercuri va fi susţinută proba la matematică, acolo unde sunt înscrişi tot 5.451 elevi”, a precizat Dumitru Tudosoiu, inspector general şcolar, al ISJ Argeş.
Elevii au primit măşti
Având în vedere măsurile impuse, la intrarea în şcoli, pe lângă măsurarea temperaturii au fost împărţite măşti. „ Au fost cel mult 10 copii, în fiecare sală de clasă. Ministerul Educaţiei şi Cercetării ne-a trimis măşti şi noi le-am împărţit la şcoli încă de săptămâna trecută. Au fost date câte două măşti pe zi, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori şi membrii comisiilor de evaluare. Una pentru a fi purtată în sălile de cală şi cea de a doua pentru a o purta pe drum către casă” a explicat inspectorul general.
Cereri pentru profesori de sprijin
Înainte de susţinerea probei la limba şi literatura română, la ISJ Argeş au fost depuse 17 cereri pentru cazuri speciale. Acesta au fost transmise spre aprobare Ministerului Educaţiei şi Cercetării. „ Au fost 17 cereri pentru cazuri speciale înregistrate şi aprobate de comisia judeţeană, ulterior fiind trimise spre aprobare M.Ed C. la 11 dintre aceste au solicitat mărirea timpului de lucru cu o oră, având în vedere unele deficienţe. Una a venit de la un copil bolnav care a dat examenul la domiciliu şi 6 cereri au fost pentru profesori de sprijin, la elevi care din diverse motive aveau nevoie de cineva care să le dicteze enunţul sau să le scrie lucrarea, având deficienţe de auz, de vedere, sau locomotorii”, a explicat Dumitru Tudosoiu, cei 6 elevi care au avut nevoie de profesori
Mâine proba la matematică
Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie 2020 (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie 2020, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate (înaintea contestațiilor) vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, anunţă ISJ Argeş. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie 2020. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.