Campionatul Mondial de baschet U17 nu va mai avea loc în România!

0
  • Încă o competiţie de mare anvergură a fost amânată



Federaţia Română de Baschet a anunţat că FIBA U17 Women’s Basketball World Cup 2020, competiţie ce urma să se desfăşoare la Cluj-Napoca, nu va mai avea loc în acest an. De­cizia a fost luată de forul mondial şi comunicată organizatorilor.


Oficialii FRB speră ca întrecerea să fie programată anul viitor, hotărârea finală urmând a fi luată de FIBA cel mai probabil în câteva luni, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19 care a pus la pământ tot sportul mondial.
Comunicatul emis de FRB:
Comitetul Executiv al FIBA s-a întrunit vineri, în regim de video conferinţă, fiind cea de-a treia şedinta ordinară dn mandatul 2019-2023, se arată într-un comunicat de presă remis de forul internaţional. Preşedintele FIBA Hamane Niang a început şedinţa video cu o scrisoare deschisă care abordează tema rasismului, prin care se precizează că FIBA condamnă toate formele de rasism iar comunitatea baschetbalistică are zero toleranţă faţă de orice tip de discriminare. În cadrul şedinţei de vineri, Executivul FIBA a discutat despre mai multe aspecte importante din aceste vremuri dominate de pandemia Covid-19, printre care şi despre situaţia FIBA U17 Women’s Basketball World Cup 2020, Cluj-Napoca.
Impactul pandemiei Covid-19 asupra competiţiilor FIBA din 2020
După o analiză amănunţită şi bazată pe recomandările Comisiei Medicale FIBA şi ale Comisiei de Competiţii FIBA, Comitetul Executiv a confirmat faptul că ambele întreceri juvenile programate pentru luna august 2020 în România şi Bulgaria, respectiv FIBA U17 Women’s Basketball World Cup – Cluj-Napoca 2020 şi FIBA U17 Basketball World Cup – Sofia 2020, nu pot avea loc în acest an. Totodată, Executivul FIBA a decis că vor fi examinate toate opţiunile posibile pentru ca aceste evenimente juvenile U17 să se desfăşoare în 2021. Pe de altă parte, pentru a ţine în priză aceste generaţii de sportivi, în august 2020 vor avea loc FIBA U17 Skills Challenge, cu scopul de a încuraja federaţiile naţionale să-şi strângă echipele naţionale în cantonament şi să le permită sportivilor să se bucure de activitate şi competiţie fără să călătorească peste graniţe. Numărul de participante la FIBA U17 Skills Challenge 2020 va fi crescut de la 16 echipe naţionale la 20, cu 4 poziţii suplimentare calificate din fiecare regiune FIBA.
Modificări în calendarul competiţional FIBA pentru 2021-2022
În cadrul videoconferinţei de vineri au fost confirmate oficial şi noile date pentru întrecerile mondiale de tineret, astfel că FIBA U19 Basketball World Cup 2021 se va desfăşura în perioada 3-11 iulie 2021, iar FIBA U19 Women’s Basketball World Cup 2021 va avea loc în perioada 7-15 august 2021. În altă ordine de idei, Comitetul Executiv a primit informări actualizate referitoare la pregătirile pentru cele două competiţii majore mondiale, atât despre FIBA Women’s Basketball World Cup 2022, cât şi despre FIBA Basketball World Cup 2023. Astfel, s-a anunţat amânarea competiţie pentru anul 2021, în speranţa că aceasta se va putea desfăşura în condiţii optime.
Totuşi, FIBA a căutat o cale ca loturile naţionale U17 să aibă un motiv să se reunească în această vară şi va lansa FIBA U17 Skills Challenge. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.