Turcia vrea să găzduiască JO din 2032

0



Hasan Arat, vicepre­şe­dinte al Comite­tului Olimpic Turc şi lider al Comisiei care a depus candidatura ora­şului Istanbul pentru găzduirea Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2020, a solicitat oraşului să-şi depună candidatura şi pentru ediţia de vară din 2032 a Jocurilor olimpice.


Arat consideră ca Istanbulul este „pregătit” pentru Jocuri şi că întrecerile olimpice sunt potrivite pentru “această ţară frumoasă, cu o populaţie tânără”. În 2013, membrii Sesiunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) au avut de ales gazda Jocurilor din 2020 între Istanbul şi Tokyo. Istanbul a obţinut 36 de voturi pentru, iar capitala Japoniei 60 şi şi-a adjudecat organizarea celei de a XXXII-a ediţii de vară a JO. După şapte ani de la acea candidatură oficialul turc este de părere că ţara sa nu trebuie să renunţe la lupta pentru organizarea Jocurilor, mai ales că are câteva atuuri importante faţă de 2013. În 2018 s-a deschis aeroportul din Istanbul, iar oraşul se mândreşte acum şi cu un alt stadion impresionant – Vodafone Park, de 41.000 de locuri, gazda de anul trecut a Super Cupelor UEFA, care nu exista la momentul candidaturii pentru JO din 2020. Printre potenţialii contracandidaţi ai oraşului Istanbul la găzduirea JO din 2032 se număra Queensland din Australia, în prezent „în aşteptare” din cauza crizei coronavirusului şi Jakarta, capitala Indoneziei.
De asemenea, şi-au exprimat interesul pentru organizarea Jocurilor din 2032, India, Australia şi Germania, în timp ce, în februarie, oficialii din Coreea de Nord şi de Sud au discutat cu reprezentanţii CIO cu privire la planurile pentru o ofertă comună. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.