La Târgul Lerești se vând antichități

0



Pandemia a făcut ca târgul săptămânal din nordul județului Argeș să fie închis. Mus­celenii au fost afectați pentru că a devenit o obișnuință pentru ei ca în fiecare sâmbătă să ia cu asalt târgul care se organizează săptă­mână de săptămână la Lerești.


Aici găsesc să cumpere tot ce le trebuie, dar cei mai încântați se pare sunt mai nou de antichități. De vreo trei sâmbete de când s-a deschis târgul acesta este luat cu asalt de mii de oameni. Acestor persoane se pare că nu le mai este frică că se infectează cu virusul SARS-CoV-2, unii purtând măști alții nu. Numai vorbim de distanțarea socială care nici nu mai există în comportamentul acestor oameni. Ceasuri, monede, insigne, decoraţii, ziare vechi, vase de tot felul, tablouri şi mobilier decorează târgul din Lerești, după pandemie. Oricine poate arunca un ochi în micul târg de antichităţi, iar după spusele negustorilor, chiar şi musceleanul de rând, cu puţini bani în buzunare, poate pleca acasă cu un souvenir din vremuri trecute.
„Vindem piese aduse din Suedia, pe care le achiziţionăm direct de la proprietari. Mai scump este salonul, care costă în jur de 1.000 de euro, dar avem şi piese argintate cum sunt ceainicele, fructierele cu 30 – 40 de lei, până la 300 lei, obiectele din alamă şi cupru, care au preţuri de la 10 – 20 de lei“, spune D. P, din Curtea de Argeș.
Cine adoră mobilierul vechi, sculptat manual, în lemn de nuc, găseşte în Lerești un salonaş, cu divan, măsuţă şi fotolii, achiziţionat din Italia, al cărui preţ este 4.800 lei, negociabil după spusele comercianţilor. Bogdan Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.