Metodele de tratament au fost actualizate mereu

0
2
  • La bolnavii de coronavirus internaţi în Argeş



Ieri la Prefectura Argeş a avut loc o conferinţă de presă la care a participat prefectul judeţului, Emanuel Soare şi directorul DSP Argeş, Alexandru Guiţă. Cei doi au vorbit despre situaţia COVID-19 din judeţ dar şi despre metodele de tratament.


Prefectul judeţului a spus că au fost dispuse controale în centrele comerciale, în pieţe şi în mijloace de transport pentru a-i responsabiliza pe cetăţeni să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului. A adăugat că mulţi dintre cetăţeni au înţeles în mod greşit măsurile de relaxare, uitând de cele de protecţie. „În ceea ce priveşte cazurile de coronavrius, avem o creştere masivă de cazuri. Din 10 iunie până astăzi sunt aproximativ 200 de cazuri noi. Din acest motiv s-a pus presiune pe capacitatea de spitalizare”, a precizat prefectul Emanuel Soare. „În vederea acoperirii necesarului de paturi se are în vedere mărirea capacităţii, prin extinderea spitalelor suport COVID, iar pacienţii suspecţi să fie ţinuţi în spitale de rezervă. „ Fiecare spital noncovid este obligat să-şi asigure o zonă pentru pacienţii suspecţi până la confirmare”, a adăugat Alexandru Guiţă, director DSP Argeş. Cei doi au precizat că zilnic în cele două laboratoare de testare COVID, din Mioveni şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt făcute 300-400 de recoltări, urmând ca şi cel de la Câmpulung să acopere în jur de 100 de recoltări.
Rezultate mai bune la pacienţii neventilaţi
„Schemele de tratament sunt actualizate permanent. Există medicaţie, există materiale sanitare iar medicii au căpătat experienţă. În cadrul Secţiei ATI de la Spitalul Mioveni s-a constatat că apar rezultate mai bune la pacienţii neventilaţi mecanic şi neintubaţi. Li se administrează oxigen printr-un cilindru, numit cort cefalic şi li se îmbunătăţeşte saturaţia de oxigen. Astfel ei pot respira. Există statistică efectuată la nivela mondial potrivit căreia 80%-90%, dintre pacienţii ventilaţi mecanic au decedat”, a mai spus directorul DSP Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.