S-a sărbătorit hramul Catedralei

0
  • 535 de ani de la prima atestare documentară a MioveniuluiOraşul Mioveni a împlinit ierii 535 de ani de la prima sa atestare documentară. Cu această ocazie, comunitatea oraşului din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a îmbrăcat ieri haine de sărbătoare.


Aniversarea este coincide cu Ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocazie cu care, Catedrala construită în centrul urbei şi care poartă numele sfinţilor, îşi sărbătoreşte hramul. Slujba religioasă a fost oficiată în curtea lăcașului de cult, iar pentru aceasta autoritățile locale au luat măsuri potrivit normelor de sănătate și condițiilor actuale de distanțare. La ora 07.30, a fost oficiată Utrenia, iar de la ora 09.00 a fost oficiată Sfânta Liturghie. În zona tuturor lăcaşelor de cult din Mioveni, au acţionat ieri dispozitive suplimentare ale Poliţiei Locale, Poliţiei Române și Jandarmeriei. Poliţiştii au asigurat fluenţa traficului pietonal şi rutier, au dirijat circulaţia auto şi au luat măsuri pentru a preveni blocarea acesteia, organizând modul de parcare în zona de responsa­bilitate.
Urări in partea primarului
Cu ocazie zilei oraşului, Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a transmis un mesaj sărbătoriţilor zilei şi cetăţenilor oraşului cu ocazia Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. “Cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, doresc să le adresez tuturor celor care îşi serbează ziua onomastică gândurile mele bune, sănătate şi fericire alături de cei dragi. 29 iunie are o importanţă deosebită pentru comunitatea noastră, fiind Hramul Catedralei din Mioveni şi Ziua Oraşului. Acum este momentul să ne sărbătorim orașul în siguranța oferită de căminul fiecăruia și să ne gândim la lucrurile frumoase ce ni le oferă Mioveniul, la evenimentele care ne-au făcut inima să tresare de bucurie, la ceea ce ne dorim să facem după ce vom trece cu bine peste această perioadă dificilă pentru toți. Urez locuitorilor oraşului multă sănătate, realizări şi prosperitate. La mulți ani, Mioveni!”, transmite primarul Ion Georgescu. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.